Wednesday, February 8, 2023
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Sadeži z jogurtom in medom

By 0 640 Views
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Potrebujemo:  

30 dag jagod,
50 dag mešanega jagodičevja (borovnice, maline, ribez),
6 žlic ovsenih kosmičev,
3 žlice rjavega sladkorja,
1 žlica olja,
2 breskvi,
3 žlice medu,
1 limona,
4 dl jogurta.


Priprava:

V oplasteni ponvi popražimo ovsene kosmiče. Potresemo jih s sladkorjem in pražimo, da se sladkor karamelizira. Kosmiče stresemo na peki papir, ki smo ga namazali z oljem.

Jagode in ostalo jagodičevje preberemo, operemo, večje jagode prerežemo. Breskvi narežemo. Limono ožamemo in zmešamo z medom, prelijemo sadje in ga za pol ure postavimo v hladilnik. Sadje prelijemo z jogurtom, potresemo s kosmiči in postrežemo. Skupaj s kosmiči lahko popražimo npr. orehe, mandlje, lešnike.

Komentarji