Wednesday, May 29, 2024
30 aprila, 2019

SAJ NI RES, PA JE: TO SO PREDNOSTI SLADKORJA!

By 0 1155 Views

Čeprav se sliši neverjetno, je sladkor v nekaterih primerih zelo koristen. Spodaj naštevamo primere, ko se ga absolutno ne smete braniti. Gre za njegovo koristno rabo, ki si jo je vredno zapomniti.


SLADKOR PROTI MADEŽEM – zmešajte sladkor in toplo vodo tako, da dobite gosto zmes, ki jo nato nanesite na različne madeže (tudi madeže od trave!) in pustite devetdeset minut, nato operite.

SLADKOR PROTI BOLEČINI – to velja predvsem za otroke, ki bolečino lažje prenesejo, če pojedo ali spijejo nekaj sladkega. Lahko gre za zgolj kozarec sladkane vode.

SLADKOR PROSTI MASTNIM ROKAM – sladkor zmešajte z oljčnim oljem, mešanica bo iz vaših rok odstranila umazanijo in maščobo.

SLADKOR PREPREČI OVENELOST ROŽ – vodi, v katero postavite šopek rož, primešajte tri žlice sladkorja in dve žlici kisa; sladkor bo rože nahranil, kis pa preprečil nastanek bakterij.

SLADKOR PROTI ŽUŽELKAM – na mesto, kjer se zbirajo žuželke, stresite mešanico sladkorja in pecilnega praška in pregnali boste neželeno nadlogo.

SLADKOR PODALJŠA ROK TRAJANJA – v posodo, kjer hranite pecivo in piškote, postavite nekaj kock sladkorja.

SLADKOR PROTI PLESNI – odlično deluje s sirom: v posodico skupaj zaprite sir in kocko sladkorja, ki bo preprečila razvoj plesni.

SLADKOR PROTI MAŠČOBI – odlično za različne mlinčke (npr. za kavo, začimbe), v katerega stresite nekaj sladkorja, ga vključite in počakajte nekaj minutk.

SLADKOR PROTI OPEKLINAM – če si na primer opečete jezik, nanj dajte malo sladkorja in ublažite opeklino.

SLADKOR KOT VABA ZA MRČES – zmešajte vodo in sladkor ter mešanico prevrite, vrč s pridobljeno lepljivo vsebino pa postavite na polico, saj bo pritegnila muhe, čebele in ose.

 

A. L.

Kategorija:   Urejanje doma
Naslednji prispevek

TRIK: TAKO BODO VAŠA BELA OBLAČILA OSTALA BELA

6 junija, 2019 0