Monday, June 24, 2024

Klanje in streljanje predvajano po TV ni problem, težave nastanejo, ko se v filmu pojavijo gole dojke. Spolnost in spolna vzgoja, tema, ki bi morala obvezen predmet vsaj v osmem razredu osnovne šole, če ne prej, je v Sloveniji vse bolj tabuizirana. Samozadovoljevanje pa še toliko bolj! Za družbo tabu, za avstralske znanstvenike zdravstveno opravičljiv užitek. Raziskovalci iz fakultete v Sydneyu trdijo: »Samozadovoljevanje pri ženskah lahko, kot posledica odpiranja materničnega vratu, ki se zgodi med  vzburjenjem, prepreči maternične in urinarne infekcije. Na ta način se maternični vrat razširi, s tem pa se poveča izločanje sluzi, ki omogoča boljšo cirkulacijo tekočin. Bogatejšo in močnejšo maternično sluz, ki je polna bakterij, je lažje izprati.«


Proti depresiji in nespečnosti

Anthony Santella, strokovnjak za javno zdravstvo trdi, da samozadovoljevanje zmanjšuje tveganje nastanka diabetesa tip 2, blaži nespečnost in z uravnavanjem hormonov sprošča telo, kot posledice kontrakcije med orgazmom pa krepi mišice notranjih spolovil.

Že predhodne raziskave so pokazale, da redni spolni odnosi pri moških zmanjšujejo tveganje obolevanja za rakom na prostati. Razlog gre iskati pri izločanju toksinov iz prostate, strokovnjak iz Avstralije pa trdijo, da ima masturbacija popolnoma enak učinek.

S samozadovoljevanjem boste lažje prebrodili depresijo. Med orgazmom se namreč sprožajo endorfini, ali hormoni sreče, zaradi katerih se dvigne tudi vsebnost kortizola – stresnega hormona, ki pa kljub vsemu krepi naš imunski sistem.

»Ljudje, ki redno doživljajo orgazem, so manj stresni, imajo nižji krvni tlak, so bolj samozavestni in imajo višji prag bolečine.«

Avstralski znanstveniki so svoje delo komentirajo še z eno vse bolj zaskrbljujočo zadevo v javnem zdravstvu – s samozadovoljevanjem se ne morete okužiti s spolno prenosljivimi boleznimi, ne morete zanositi, niti se vam ni potrebno obremenjevati kakšen ljubimec/ka ste.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

EFSA o aspartamu

12 decembra, 2013 0