Wednesday, April 17, 2024

Nova raziskava človeške spolnosti je postregla s podatki, ki jih ženske že poznajo, večina moški pa se jih potiho boji – samske ženske lažje in pogosteje doživijo orgazem, kot njihove poparčkane kolegice.


»Ženske, ki izvzamejo iz slike moškega, so v boljšem stiku same s seboj,« smatra seksologinja Jane Howard, ki je vodila raziskavo narejeno na reprezentativnem vzorcu z več kot 500 izkušenimi ženskami.

Brez moškega ni pritiska

Raziskava je pokazala, da 56% spolno aktivnih žensk brez trenutnega partnerja, doživi vrhunec pri vsakem samozadovoljevanju. Enako uspe zgolj 24% vezanim ženskam.

»Govorimo o vedenjski razliki in verjamem, da bodo moški ob tem podatku začudeni in razočarani z dejstvom, da se ženskam večkrat »posreči« brez njih,« je še izjavila dr. Jane Howard, ki verjame, da ženske lažje in pogosteje doživijo orgazem, če niso obremenjene s partnerjem. Nihče jim ne vnaša nemira, odvrača pozornosti in ne obstaja pritisk zadovoljiti moškega, pri izpolnjevanju njegovih erotičnih fantazij.

Vzburjenje je močno povezano z erotičnimi misli, ki švigajo skozi glavo. Ženske misli se popolnoma razlikujejo od moških in se lahko nanašajo zgolj na lepe oči, romantične zgodbe, vodomet, ali kaj drugega.

Zrušen mit večno divjega seksa

Znanstvenico je najbolj fasciniralo odkritje, da ljudje živijo s popolnoma različnimi življenjskimi navadami. Nekateri živijo v vezi bogati s seksom, spet drugi v vezi brez seksa, tretji so samski in izrazito spolno aktivni…

»Rezultati raziskave s zrušili mit, ki pravi, da ljudje v dolgotrajni vezi ostajajo zgolj zaradi seksa in da so spolno aktivni do smrti,« pravi dr. Howardova, ki je še dodala, da je lepo verjeti zgodbicam o divjem in strastnem seksu do konca življenja, vendar temu ni tako.

80% žensk nad 40-im letom starosti je spolno aktivnih. Odstotek hitro pade na 27, ko govorimo o ženskah nad 70-im letom starosti. Dejstvo, da 70% moških v teh letih ne doživi erekcijo, igra pomembno vlogo.

Raziskava je pokazala, da je tri četrtine žensk starih čez 70 let, spolno popolnoma indiferentna. Dr. Howardova želi, da bo raziskava pomagala ljudem pri razumnejšem pojmovanju vpliva starosti na spolno življenje.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Onesnaženje povezano z alergijami pri otrocih

13 junija, 2012 0