Thursday, May 30, 2024


Težave s celulitom, ki jih ima zaradi prehranjevalnih navad in načina življenja vse več žensk, imajo epidemijske razsežnosti. Pomarančasta koža se najpogosteje pojavi na zadnjici, bokih in bedrih.

Razvoj akumulacije maščobnih oblog se vrši zaradi celulita, za katerim trpi skoraj vsaka ženska. Omenjenim dejavnikom nastanku celulita lahko prištejemo še, genetske dejavnike, hormonske spremembe in povečano telesno težo. Na tržišču lahko najdemo številne metode za odstranjevanje celulita, vendar nobena metoda ne postreže s trajnimi rezultati.

Losioni in kreme

Obstajajo številni losioni in kreme, ki zmanjšujejo celulit. Vsebina izdelkov vključuje številne sestavine kot so: amniofilini, retinali, antioksidanti, rastlinski ekstrakti, kofein…
Izdelki proti celulitu samo zmanjšujejo težave, ki jih ima koža s hidratacijo, ter reducirajo otekanje kože. Poudariti je potrebno, da rešitev ni trajna.

Maščobne injekcije

Avtologne maščobne injekcije se v cilju zmanjšanja celulita, vstavijo v celulitno prizadete regije. Tudi ta metoda ni učinkovita in ne nudi dolgotrajnejše odstranitve celulita.

 

Endermologija

Pri tej terapiji se masira in preoblikuje prizadete regije. Uporaba avtomatskih valjčkov začasno celulit zmanjša, vendar tudi ta metoda ne poskrbi za trajno odstranitev celulita.

Mezoterapija

Majhna količina nujnih hranljivih snovi, vitaminov in mineralov, se na prizadetih območjih vbrizga v podkožno tkivo in pospeši cirkulacijo krvi in limfne tekočine. Medtem ko zdravila, ki so vnešena v telo, bodisi kot tablete ali kot infuzije kemično delujejo na celo telo, je mezoterapija injicirana samo na tistih mestih, kjer je to potrebno.

Rastlinski dietni dodatki

Različne raziskave predpostavljajo, da nekoliko rastlinskih in dietičnih dodatkov zmanjšujejo celulitni plašč. Ameriška agencija za hrano in zdravila (FDA) ne nudi niti enega samega rastlinskega ali dietnega izdelka, ki bi reševal težave s celulitom.

Liposukcija

Je najboljša in najučinkovitejša metoda eliminacije celulita. Pri tej terapiji se vstavi okrogla votla cevka, ki drsi skozi maščobo, ter jo s pomočjo močnega vakuumskega sesalca izsesa.

Telesna aktivnost

Telesna aktivnost je zagotovo najcenejša in najbolj učinkovita metoda redukcije maščobnih oblog. S tekom, kolesarjenjem ali kakšno drugo od številnih metod telesne aktivnsoti boste vzpodbudile delovanje srca, ki bo pospeši krvni obtok, bolj prekrvavil tudi celulitne obloge in na ta način počasi a zanesljivo topil odvečne maščobne obloge.

 

Preberite še:

Pet priporočil za zmanjšanje celulita

Premagajte celulit do poletja

Pomladni nasveti

 

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Migrene in srčne anomalije

13 junija, 2012 0