Monday, June 24, 2024

No, pa spregovorimo o spolnosti, če smo bolj natančni o seksu iz maščevanja. Nedavna raziskava, v kateri je sodelovalo 170 prevaranih partnerjev je pokazala, da se je kar tretjina njih, v roku enega meseca po odkritju partnerjeve afere, predala spolnemu odnosu iz maščevanja. V kolikor stopite v žerjavico poglejte nekaj pravil. Saj veste, da spet ne potegnete kratke.


Zagovornikov seksa iz maščevanja ni prav veliko, še posebej v kolikor govorimo o ženskah. Mogoče je izjava nekoliko seksistična, vendar se ženske veliko pogosteje znajdejo kot vaba v kletki za morske pse. Ženske na skok čez plot odreagirajo precej bolj čustveno, ta čustvena labilnost pa lahko kaj kmalu postreže še s hujšim emocionalnim odgovorom.

Pri izbiri partnerja za seks iz maščevanja bodite previdne:

·         Spolni partner naj bo tujec ali prijatelj do katerega gojite zgolj spolno privlačnost. Enako velja zanj. Vodilo naj bo spolna in ne čustvena privlačnost. Pomembno je, da s to osebo, vsaj še nekaj tednov po akciji, prekinete z vsemi stiki.

·         Pozabite na vse podrobnosti dosedanjega osebnega življenja, še posebej podrobnosti, ki se nanašajo na razmerje z vašim partnerjem. Seks iz maščevanja ni terapija pri strokovnjaku za družinske terapije.

·         Vodilo seksa iz maščevanja naj bo jeza in ne žalost in obup. Z drugimi besedami počakajte nekaj tednov.

·         Ne šopirite se pred svojim dragim. Seks iz maščevanja lahko ostane vaša sladka skrivnost.

·         V kolikor dopuščajo okoliščine, se spolnem odnosu ne predajte v svojem stanovanju.

·         Ne pozabite na uporabo kondoma. Samoumevno, a ne? Ste popile nekaj kozarcev preveč in ste dobro razpoložene? Super, vendar se ne igrajte s svojim zdravjem.

·         Nikoli in res nikoli, se v maščevanje ne spustite s partnerjevim prijateljem! Ste dobra oseba, ki se je znašla v nezavidljivem položaju. Ne ogrozite svojega ugleda. To, da spite z ‘vojakom’ iz sosednje vojske vašemu ugledu naredi več škode kot koristi. 

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Cistična fibroza

12 septembra, 2014 0