Tuesday, May 28, 2024

Med spolnim odnosom se sprošča hormon DHEA (dehidroepiandrosteron), ki povečuje kapaciteto možganov, krepi imunski sistem, deluje antidepresivno in ohranja mladosten videz kože. Znanstvene raziskave so dokazale, da imajo spolno aktivnejše ženske bolj gladko in mlajšo kožo.


Redna spolna aktivnost zavira stres. Zahvaljujoč fizični aktivnosti pa boljšo fizično formo, ki lahko nadomesti obiske v fitnesu. Seks se lahko izkoristi kot zdravilo proti nespečnosti. Izboljšuje mentalne in fizične sposobnosti, ter izboljšuje mišični tonus. S prakticiranjem seksa se poveča količina kisika v krvi, hitrejša cirkulacija pa v pol urah izgori okoli 200 do 350 kalorij.

Jemljete zdravila proti bolečinam v križu? Pozabite nanje. Seks je odlično protibolečinsko sredstvo. Ljubljenje ima močan analgetični učinek, saj naravno proizvaja hormon oksitocin, ki se v večjih količinah izloča ob orgazmu, ta pa omogoča večje izločanje endorfina, ki je v telesu odgovoren za zmanjšanje bolečine.

Višja vrednost omenjenega hormona krepi okostje in mišice. Njihovo izločanje pospeši tudi poljubljanje in čustveni izlivi ljubezni.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

HPV cepivo tudi za dečke

13 junija, 2012 0