Thursday, February 22, 2024

Moški, ki ne izkoriščajo svoje erekcije, postopoma ostanejo brez nje, je pokazala raziskava finskih znanstvenikov. Moški srednjih let, bi morali vsaj enkrat tedensko seksati, če se ne želijo srečati s težavo erektilne disfunkcije, piše CBS.


Princip je preprost, čim pogostejše ukvarjanje s seksualnim športom, tem manjša je verjetnost, da bo nekoč orodje odpovedalo, trdijo znanstveniki.

»Redna spolna aktivnost čuva potenco na enak način, kot redna telesna aktivnost čuva zdravje in moč vašega telesa,« je zaključil vodja raziskave Juha Koskimaki iz univerze Tampere.

Znanstveniki so v obdobju petih let spremljali potenco in spolno aktivnost moških v starosti od 55 do 75 let. Povprečna starost moških, zajetih v raziskavo, je bila 59 let. Štiri petine moških je bilo vezanih, več kot polovica jih je imela težavo z prekomerno telesno težo, ali s kakšnim drugim kroničnim obolenjem.

Za moške v tej dobi in omenjenega zdravstvenega stanja, je pomembna vsaj enkrat tedenska spolna aktivnost. Če seksajo trikrat tedensko, bodo na ta način značajno znižali verjetnost nastanka erektilne disfunkcije.

Raziskava je pokazala, da imajo moški, ki imajo samo eno jutranjo erekcijo na teden, trikrat večjo verjetnost nastanka erektilne disfunkcije, kot moški s tremi jutranjimi erekcijami tedensko. Raziskava ni zajela vpliva masturbacije, ker se je nanašala samo na spolni odnos z drugo osebo. Znanstveniki vseeno verjamejo, da masturbacija ščiti pred erektilno disfunkcijo.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Zakaj na dopust vzeti Ekolostrum

13 junija, 2012 0