Monday, March 4, 2024

Smoothiji so se že mnogokrat izkazali kot idealen okusen ter hranljiv dodatek. Izboljšujejo našo prebavo, nas napolnijo z energijo poleg tega pa nam z nekaterimi sestavinami lahko pomagajo tudi pri uravnavanju ravni krvnega sladkorja. Tako so odlični tudi za nosečnice! Določene sestavine lahko vas in vašega malčka oskrbijo s pomembnimi hranilnimi snovmi, ki so potrebne za zdravo rast in razvoj. Preverite katere so te sestavine!


 

ANANAS

Ananas je zelo hranljiv sadež, vsebuje nizko raven nasičenih maščob, ter mnogo vlaknin, ki nosečnicam lajšajo zaprtje. Številni strokovnjaki svetujejo, da je uživanje ananasa priporočljivo tudi takrat, ko šele poskušate zanositi. V tem primeru, ga morate uživati predvsem po ovulaciji, saj vsebuje bromelain, ki odebeli sluznico maternice.

Rezultat iskanja slik za ANANAS

BANANE

Te vsebujejo visoko raven vitamina B6, ki je naravnost odličen za zdrav razvoj malčkovega centralnega živčnega sistema. Prav tako vsebujejo kalij s katerim si boste nosečnice lahko olajšale boleče zatekanje nog.

Rezultat iskanja slik za banane

AVOKADO

Ker vsebuje veliko folne kisline je za uživanje nosečnice več kot primeren. Folna kislina je namreč bistvenega pomena za zdrav razvoj ploda v zgodnji nosečnosti.

CHIA SEMENA
Chia semena so zakladnica mineralov, vse od železa pomembnega za izgradnjo hranilnih snovi, do magnezija, ki odpravlja stres ter kalcija, ki odigrava pomembno vlogo za kosti. Chia semena vsebujejo tudi omega 3 maščobne kisline, ki so bistvene za rast in zdrav razvoj plodu.

BROKOLI

Prednosti brokolija niso le v kalciju in folni kislini, temveč brokoli vsebuje številne hranilne vlaknine in pomembne antioksidante. Je poln vitamina C, obenem pa pomaga tudi pri absorpciji železa oziroma hrane obogatene z železom.

Rezultat iskanja slik za brokoli

 

Kategorija:   Nasveti, Prehrana, recepti, Zdravje