Sunday, April 21, 2024

Najstnike, ki po mobitelih pošiljajo svoje gole fotografije opozarjajo, da lahko »sexting« škoduje njihovi prihodnosti. Avstralska vlada je v tem tednu, proti širjenju in zaustavitvi »sextinga«, pričela z akcijo informativnega pomena.


"Sexting je prebudil zanimanje staršev in šol. Običajno najstniki ne razmišljajo o posledicah svojih dejanj, saj mislijo, da je to neslana šala in nenevaren flirt, ki pa se običajno slabo konča,« pavi Linda Burney.

Vlada je bila priča golim fotografijam 13 letnih deklic, ki so slike pošiljale svojim fantom in s tem škodovale sebi in svojem odnosu v zvezi.

V ZDA, kjer so  zabeležili prvi primer samomora, je celo 39% najstnikov priznalo, da je pošiljajo svoje gole fotografije. Jessica Logan, je zaradi norčevanja sošolcev iz njenih golih fotografij objavljenih na internetu, naredila samomor.

Šole in zaskrbljeni starši so pričeli z akcijo »Safe Sexting, No Such Thing«. Odgovorni pozivajo starše naj se o težavah pogosteje pogovarjajo z otroci, predlagajo tudi, naj pogosteje preverjajo njihove obiske na Facebooku in MySpaceu.

»Vse več staršev je zaskrbljenih za prihodnost svojih otrok,« pravi Burneyeva.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Zasijte s pravilno izbranim nakitom

13 junija, 2012 0