Monday, April 22, 2024

Pa si za primerjavo poglejmo naslednji primer: Prijatelj ali prijateljica vas povabita na večerjo. Glede na to, da sta oba prezasedena z delom in za druženje zmanjkuje časa, mora biti večer več kot popoln. Miza mora biti na pravem mestu, če ni se presedete. Natakar mora biti prijazen in kava odlična. V nasprotnem se lahko sproščena večerja spremeni v pravo nočno moro.  


Težava je  tudi v tem, da oseba, ki jo je prizadel omenjen sindrom, za to niti ne ve. Glede popolnosti, ki jo kaže na svojem delovnem mestu, to navado poskuša prenesti v ostale aspekte svojega življenja, odstopanje od idealnega pa doživlja kot katastrofo. S tem uspe razdražiti vse okoli sebe.

Po določenem pretečenem obdobju se ljudje s PMS soočijo z naslednjo izbiro: pričnejo razumeti, da vse le ne more biti popolno, ali pa izgubijo prijatelje, ki ne morejo trpeti takšnega sitnarjenja.

Kako premagati PMS? Potrebna je trma. Ljudje s tem sindromom jo imajo na pretek. Pomembno je spoznanje, da življenje ni popolno. Pričnite z manjšimi stvarmi: če ste nezadovoljni z nekaterimi detajli se spomnite na kaj lepega. Ne nalagajte si odgovornosti, da ste odgovorni za srečo vseh okoli vas. Ko misli pretvorite v dejanja bo lepše vam in vašim prijateljem.

Kategorija:   Novice, Splošno zdravje