Monday, May 20, 2024

Bogat okus, bogata zgodovina


Kakav je naš znanec v Evropi že od začetka 16. stoletja. S svojih potovanj ga prinesel Krištof Kolumb, kasnejši raziskovalci pa so se priprave te okusne pijače naučili od Aztekov. Dobrih sto let kasneje je kakav zakrožil v visokih krogih Anglije, Francije in Italije kot eden najbolj zaželjenih napitkov. Širšim množicam ga je v 19. stoletju približal Nizozemec C. J. van Houten, ki je izumil stiskalnico za kakavova zrna. Postopek ni le zmanjšal stroškov priprave kakavovega masla, temveč tudi odstranil prvotno trpkost. Ta izum je poleg vedno bolj pogoste priprave kakava z mlekom namesto z vodo pripomogel Rodolphu Lindtu, da je leta 1879 razvil metodo strjevanja kakavovega masla v ploščice in s tem zagnal razvoj čokolade.
 

Merica za boljše počutje

Redno uživanje kakovostnih kakavovih izdelkov naj bi imelo blagodejne učinke na telo. Številni članki najpogosteje navajajo zmanjševanje krvnega tlaka in antioksidativno dejavnost, ki pripomore k preprečevanju bolezni srca in ožilja ter ima pozitiven vpliv na kožo. Prav tako je kakav vir nekaterih pomembnih mineralov kot sta železo in magnezij. Iz lastnih izkušenj pa nam je verjetno znan poživljajoč učinek kakava, ki nas zjutraj zbistri ter nam nudi energijo in optimizem za uspešno spopadanje z vsakodnevnimi izzivi.
 

Več kakava pomeni manj sladkorja

Če je vaša najljubša sladka pregreha prav kakavov napitek, bodite pozorni na čim višjo vsebnost kakava v izdelku. Ta namreč pomeni manj dodanih sladil in drugih dodatkov, vse to pa zagotavlja poln čokoladni okus.
 

BenQuick – kakav najbolj čokoladnega okusa

BenQuick kakav vsebuje 25% manjmastnega kakava, medtem ko večina konkurenčnih znamk vsebuje 18% kakava. Prav zato se lahko poleg dolgoletne tradicije pohvali tudi s svojim odličnim čokoladnim okusom. Njegova posebnost so tudi granule, ki se v nasprotju s prahom raztapljajo hitreje – tako v toplem kot v hladnem mleku. Zaradi njihove enakomerne velikosti in oblike je raztapljanje enostavnejše. Ko se posladkate z BenQuick napitkom, vas bo na dnu skodelice pričakalo precej manj usedlin.

Več informacij o kakavu ter veliko zabavnih in poučnih vsebin najdete na www.benquick.si.
 

Kategorija:   Novice, Prehrana