Tuesday, May 28, 2024

Strokovnjaki so mnenja, da vitki ljudje na prvo mesto vedno postavijo sebe, vsak dan si vzamejo čas zase, ne preskakujejo obrokov, so telesno aktivni in se uspešno borijo proti stresu. Ključ je v tem, da lahko telesno težo kontroliramo sami, brez ‘čarobne’ moči nekaterih napitkov in prehranskih nadomestil.


Na telesno težo kar v 30% vplivajo geni, vsekakor pa so pomembne tudi prehranske navade. Če v družini uživamo zdrave obroke, obstaja veliko večja verjetnost, da se bodo naši otroci v kasnejšem v življenju prehranjevali bolj zdravo.

Vitki ljudje ponavadi ne preskakujejo obrokov, prav zaradi tega pa ne postanejo lačni kot volki. Še posebej pomemben obrok je prav zagotovo zajtrk.

Vitki omejujejo svoj jedilnik. Ponavadi ne kupujejo živil, ki jih ne želijo pojesti. Tisto kar oči ne vidijo, možgani ne bodo želeli in nadzor bo veliko lažji.

Raziskave so potrdile, da vitki ljudje kar dve ur dnevno več časa preživijo na nogah.

Vitki ljudje spremljajo svojo telesno težo, oz. vsaj enkrat tedensko preverijo svoje kilograme. Njim se zelo težko zgodi, da v kratkem času pridobijo deset kilogramov. Kilogram ali dva več, pa se ponavadi stopita v tednu dni. Iz jedilnika hitro odstranijo sladkarije in alkohol, zato se hitro vrnejo na stara pota.

Sploh ne drži, da se vitki ljudje izogibajo hrani. Tudi sami uživajo v vsakem grižljaju, celo bolj kot debeli, saj jih ob tem ne grize slaba vest.

Vitki ljudje poznajo svojo skrivnost. Stvar je v tem, da vsak najde najbližji način, ki mu najbolj odgovarja. Nekateri so fizično aktivnejši, spet drugi se raje odpovejo sladici, ter raje zaužijejo sadje. Najbolj pomembna je ugotovitev, kaj je tisto kar na posameznikovo telesno težo vpliva najbolj.

V kolikor hujšate zaradi nasprotnega spola, nekaterih drugih dogodkov ali pa se želite zgolj stlačiti v stare kavbojke, boste zelo težko dosegli zastavljen cilj. Vitki ljudje so aktivni zato, ker jim to odgovarja in se zavedajo vseh dobrobiti, ter uživajo določeno hrano, ki je zdrava za njihov organizem.

Možgani morajo telesu pošiljati pozitivne signale. Ko se pogledate v ogledalo morate misliti na svojo privlačnost, ter na napredek pri doseganju zastavljenega cilja. Negativizem k dosegu cilja ne bo prispeval ravno veliko.

Brez cilja in dobrega namena ne začnite nobene stvari v življenju. V tistem trenutku, ko se odločite za shujševalno dieto, morate vedeti za koliko kilogramov želite shujšati, na kakšen način in v katerem terminskem obdobju. Določite svoj cilj in tempo, ter stopite v akcijo.

Kategorija:   Hujšanje, Novice
Naslednji prispevek

ALS – bolezen nogometašev?

1 julija, 2013 0