Saturday, May 25, 2024

Imunski sistem je v dneh polne virusne in bakterijske aktivnosti zelo obremenjen, najhujše pa je spoznanje, da s slabimi navadami imunsko ravnovesje najpogosteje porušimo sami.


Najprej se je potrebno rešiti nespečnosti. Ne glede ali noč prebedimo kot posledico nespečnosti, zabave, gledanja televizije ali brskanja po svetovnem spletu, pomanjkanje spanca neposredno vpliva na ravnovesje in odzivnost imunskega sistema. Nespečnost oslabi organizem, ki se težje bori proti mikrobiološkemu življu. Spomnimo: zdrav spanec odrasle osebe pomeni med sedmimi in devetimi urami.

Tudi neprimerna prehrana pogosto izzove težave, še posebej v primerih ko izpuščamo obroke, ter na ta način slabimo telo, ki postane bolj dovzetno za sezonske okužbe in viroze. Ne samo zaradi sezone gripe in prehladov, temveč zaradi bolj kakovostnega življenja posegajte po zdravi prehrani.

Zatiranje čustev prav tako pomembno vpliva na imunost. Mogoče ne takoj, vendar zagotovo. Konstruktivni prepir ali glasnejša izmenjava mnenj na imunski sistem vpliva pozitivno. V okviru normalnega obnašanja emocije spustite iz vajeti.

In za konec največje zlo našega telesa – stres. Vsakodnevni stres dokazano znižuje imunost in povzroča težave s sezonskimi in ostalimi boleznimi.

Ne pozabite – vsakodnevni sprehod po svežem zraku lahko reši večino težav…

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Otroci in trebušna gripa

12 novembra, 2014 0