Monday, April 22, 2024

V anketi je sodelovalo 289 uporabnic, ki so v 48% mnenja, da jih med porodom poškodovano spolovilo ne bi motilo in se za lepotno operacijo genitalij ne bi odločile.


Za korekcijo ruptur ali drugih poškodb povezanih s porodom se je zavzelo 27% anketirank, 5% pa o »pomlajevanju« spolovila še razmišlja.

Ali bi bil rezultat ankete kaj drugačen, če bi 20% sodelujočih v anketi vedelo, da je estetska genitalna kirurgija na voljo, pa je težko ugotoviti.

Rezultati ankete ne presenečajo. Spolovilo je intimen organ s katerim se ne postavljamo pred prijatelji, znanci in sodelavci, kot se to pogosto dogaja v primerih obrazne estetske kirurgije in v primerih lepotnih operacij dojk. Če videz spolovila ženske in njenega partnerja ne moti, niti ne vpliva na njuno spolno življenje, čemu torej operacija.

Prav tako pa razumemo ženske, ki jim videz poškodovanega spolovila načenja samozavest in jih negativna čustva vodijo k slabšemu dojemanju lastne samopodobe. Vse, ki se odločate za lepotno genitalno operacijo pa, bodite racionalne, dobro premislite in pretehtajte negativne in pozitivne posledice.

Preberite še:

Ženska lepotna genitalna kirurgija

Naslednji prispevek

Poporodne krvavitve

13 junija, 2012 0