Monday, July 15, 2024

Lasje

Spet so v modi bujni lasje, rute in trakovi v laseh, fige in kakorkoli drugače speti lasje. Pogoj je, da so videti zdravi ter negovani in da so po možnosti dolgi. Vrnitev so doživeli rdeči lasje v barvi bakra in v vseh toplih rdečih odtenkih.


Oči

Spet je moden tuš, s katerim obrobimo oči. Obrobite lahko samo zgornjo veko, v slogu filmskih div in igralk iz šestdesetih let, drznejše med vami pa si lahko obrobite oči tudi opaznejše, tako da črto narišete tudi ob spodnjih trepalnicah. Pri tem trepalnice namažite v več plasteh. Maskara je še naprej črna. Za rabo tuša je potrebno nekaj spretnosti, saj se mora črta zdeti, kot bi jo potegnili z eno potezo. Najpreprostejše je, če začnete nad zenico, kjer je črta lahko nekoliko debelejša, jo v eni potezi podaljšate navzven in na koncu narišete še del do notranjosti očesa. Pomembno je, da se črta začne in konča v tanki liniji tik ob trepalnicah. Med trepalnicami in črto naj ne bo praznega prostora. Pazite, da ne pobarvate trepalnic, saj jih marsikateri tuš zlepi.

Tudi zadimljene oči so še vedno modne, le da v rjavih in sivih odtenkih, ki so bodisi povsem mat bodisi sijoči. Uporabiti smete le eno barvo, ki se lahko razliva vse do obrvi. Rjave odtenke kombinirajte s purpurnimi, vijoličnimi in vinsko rdečimi odtenki.

Ustnice

Blede pastelne ustnice iz minulega obdobja je zamenjala rdeča barva v odtenkih rdečega vina, vrtnice ali tople koralno rdeče. Ustnice najprej obrobite s svinčnikom v enaki barvi, kot je rdečilo za ustnice, nato nanesite plast rdečila. Mat rdečila so obstojnejša, a jih je težje nanašati. Če ste se odločili za močan odtenek rdečila, so lahko oči skorajda nenaličene; dovolj bo, če boste uporabili maskaro.
Ustnice pa so lahko obarvane tudi nežno in prosojno. Če boste oči močno naličili, naj bodo ustnice v bolj umirjenih odtenkih.

Koža

Pogoj je, da je koža videti negovana, sveža in lesketajoča. Ko govorimo o lesketajoči koži, nimamo v mislih mastne ali od kreme sijoče polti. Na obraz nanesite mat puder, ki bolje prekrije nepravilnosti, lesk pa dodajte s senčilom za lica. Senčila namreč vsebujejo bleščeče delce, ki odbijajo svetlobo in koži dajejo lesk. Senčilo nanesite na ličnice, koren nosu, lahko pa tudi v pregib vek. Lesk bo koži podelil svežino in pregnal videz utrujenosti.

Ličnice

Pomembno je, da se lesketajo. Prevladujejo breskovi, umazano rožnati, rožnati, nežno zlati in bež odtenki − takšni torej, ki obraz pomladijo in mu pričarajo svežino.

Trepalnice

 
Videti naj bodo karseda dolge in goste. Maskara naj bo črna ali rjava. Pri mnogih ženskah je rjava maskara videti bolj lahkotna kot črna − poskusite! Trepalnice lahko privihate s kleščami; uporabite jih še pred nanosom maskare, saj utegnete v nasprotnem primeru polomiti trepalnice.

Nohti

Francoska manikira se umika barvam − številni odtenki rdeče barve so lepi tudi na krajših nohtih. Uporabite podlak, ki bo nohte zaščitil pred intenzivno barvo laka.

Zlata

Barva je favorit številka ena. Na vekah, ličnicah ali dodana na ustnice. Vse, kar ima zlat lesk, je "in".

Vir: Viva

Kategorija:   Ličenje, Novice
Naslednji prispevek

Danes končna odločitev o operacijskih mizah

13 junija, 2012 0