Thursday, December 7, 2023

Spar Slovenija se je ponovno odzval pozivu Društva za pomoč prezgodaj rojenim otrokom in pripravil dobrodelno akcijo  »Dobra dejanja prinašajo srečo«, ki bo potekala od  18. novembra dalje v vseh trgovinah Spar in Interspar. Skupaj s kupci in partnerjem podjetjem Coca-Cola HBC Slovenija bodo del izkupička od prodaje posebne serije nakupovalnih vrečk in prodaje pijače Coca-Cola namenili za nakup aparata za analizo materinega mleka.


Mag. Igor Mervič, direktor družbe Spar Slovenija je ob tej priložnosti povedal:  »Z društvom za pomoč prezgodaj rojenim otrokom sodelujemo že drugo leto, vedno pa pozovemo k akciji tudi naše zveste kupce. Vsakokraten izjemen odziv naših kupcev in javnosti nas vedno znova vzpodbudi k pomoči tistim, ki so največkrat odvisni le od pomoči drugih. «

Nedonošenčki za optimalno rast potrebujejo več beljakovin kot ga vsebuje materino mleko. Zato na EINT njihovi hrani dodajajo ojačevalce, saj se mleko mater glede vsebnosti beljakovin med seboj razlikuje. Tako je individualno določanje protokola hranjenja izrednega pomena za optimalno rast in razvoj nedonošenčkov, kar omogoča le naprava – analizator materinega mleka, ki ga bodo na EINT prejeli ob zaključku akcije v januarju.  

Dobrodelna akcija družbe Spar Slovenija je že druga v  sodelovanju z Društvom za pomoč prezgodaj rojenim otrokom. Že lani je skupaj s kupci v dobrodelni akciji zbrala sredstva v višini 15.000 evrov, ki jih je namenila za nakup aparata SiPAP.

Naslednji prispevek

Prezgodnji porod

13 junija, 2012 0