Saturday, April 13, 2024

Učinkovitost

Spermicidi ne ščitijo pred spolno prenosljivimi boleznimi. Kreme in geli so učinkoviti zgolj v kombinaciji z uporabo diafragme ali kondoma. Pena se uporablja samostojno, njena učinkovitost pa je ob pravilni uporabi okoli 95%. Številni ljudje pa pene ne uporabljajo pravilno: nekateri vbrizgajo premalo pene, drugi razpršilo enostavno pozabijo pretresti. Prav zaradi nepravilnega rokovanje s peno, pa je njena učinkovitost okoli 80%.                         


Uporaba

Spermicid, v obliki krem in želejev, se nanese na notranjo cerviklano stran diafragme. Nato sledi rutinsko nameščanje diafragme.

Pena se vbrizga v nožnico, ne pozabite prekriti materničnega vratu. Pena na ta način učinkoviteje prepreči potovanje najbolj odpornih spermijev v maternico.

Pomanjkljivosti

Uporaba vaginalnih spermicidov je neprijetna in nepriročna. Aplicira se dvajset minut pred spolnimi odnosi, kar pa v določenih situacijah ni mogoče.

Med oralnim zadovoljevanjem lahko specifični okus spermicida pogasi razgorelo strast. Mnoge pare moti visoka viskozna vrednost spermicida. Prav zaradi te visoke viskozne vrednosti pa je lahko penetracija manj čutna. Spermicidi lahko povzročijo tudi nepričakovane alergijske reakcije (izpuščaji, srbenje).

Kategorija:   Kontracepcija, Novice
Naslednji prispevek

Igračke za analno penetracijo

20 septembra, 2012 0