Sunday, April 21, 2024

Številne sestavine so podrejene sijaju, podaljševanju in zgoščevanju trepalnic. Vendar nekatere, kot je npr. železov 3 oksid niti malo ne zveni mamljivo, prej nevarno. Bizmut-oksiklorid vsebuje nenavadne magnetne lastnosti, ki so zadolžene za trepalnični sijaj. Tudi govorice, da so se v maskari pojavili iztrebki netopirjev, niso ustavili prodaje proizvoda.


Sestavine v maskari

Najpogosteje služijo za podaljševanje, zgoščevanje in sijaj trepalnic, zato od uporabe najpogosteje žensk ne odvračajo. Vse za lepoto in zapeljiv pogled.

Propilen-karbonat

Varno in ekološko sprejemljivo topilo, ki skupaj zadržuje ostale sestavine. Je polarna molekula, kar pomeni, da ima vsak njen konec drugačen električen naboj, ki privlači ali odbija različne materiale.

Bizmutov oksiklorid

Je pigment s čarobnimi magnetnimi lastnostmi. Zahvaljujoč variacijam v sloju oksidov, spojina ustvarja svetleč sijaj. Enak učinek se je pripisovalo guaninu, ki je verjetno krivec za govorice o uporabi netopirjevih izmečkov pri izdelavi maskare.

Parafin in karnaubin vosek

Parafin pridobivajo v rafinerijah kot stranski produkt rafinacije nafte, karnauba pa izvira iz brazilskega pragozda. Obe sestavini vsebujejo pigment, ter umetno podaljšujejo in zgoščujejo trepalnice.

Pantenol Suhe

Tudi krhke trepalnice se da popraviti. Za rast je potrebnih devet mesecev. Patentol lahko obnovi in hidratizira trepalnice, glede na to, da spremlja vitamin B5, zaradi katerega trepalnice postanejo manj občutljive in lomljive.

Trietanolamin

Sestavina služi za večji volumen. Emulgator znižuje površinsko napetost maskare. Zaradi omenjene sestavine se maskara prilepi na ščetkico in trepalnice.

Amoniak-akrilat kopolimer

Za to sestavino zagotavljajo, da med poskusom na živalih ni dražila zajčjih zenic. Emulgator in razpršilec pigmenta daje trepalnicam lep sijoč videz in povečuje fleksibilnost pod vplivom železovega oksida.

Železov 3 oksid

Če slučajno greste na magnetno resonanco ne uporabite maskare! V njej je toliko temnega, črnega metalnega pigmenta (10% teže), da lahko njegove feromagnetne lastnosti vplivajo na sliko, v obliki skupka na mestu vašega očesa, ki ga lahko zdravnik razbere kot melanom.

Dikrom-trioksid

Temnozeleni pigment z neobičajnim paramegnetnim učinkom kot CrO2, premaz za magnetofonske trake. Odporen je na toploto, svetlobo in kemikalije, snov pa so teoretično formulirane tako, da vaše trepalnice odbijajo infrardečo svetlobo – kot najboljša vojaška kamuflaža.

Disteardimonium Hectorite

Je dušikovo alkoholna molekula. Hectorite je vulkanska glina, ki obloži trepalnice in daje polnost in pozitiven naboj. Molekule objamejo trepalnice in jim dajejo večji volumen.
 

Kategorija:   Ličenje, Novice
Naslednji prispevek

Napad na sezonske alergije

13 junija, 2012 0