Saturday, May 25, 2024
13 junija, 2012

Spolnost za zdravo življenje

By 0 953 Views

Avgust je mesec v katerem je vsebnost testosterona v moškem organizmu dvakrat višja kot ponavadi, kar seveda pomeni, da je tudi potreba po spolnosti večja.


Vitamin D v toplih sončnih dneh pospešuje izločanje hormona in če želite povečati vašo družino, je ta mesec idealen čas za uspešno spočetje.

Če na otroka še niste pripravljeni pa to ne pomeni, da se morate seksu v tem mesecu odpovedati. Ploden mesec pomeni tudi boljši seks, kar pomeni močnejši orgazem, več izgubljenih kalorij, srečo, zadovoljstvo in zadovoljenost. Samo za obuditev spomina: v neki raziskavi je 87% žensk potrdilo, da je seks najljubša oblika rekreacije.

Seks zagotovo vpliva na naše zdravje. Poglejmo nekaj napotkov, ki so jih preučevali znanstveniki:
 

Preverite vid

Med seksom se sprostijo mišice, ublaži se napetost vratnih in ramenskih mišic, lahko pa celo preveri vaš vid. Če se vam po seksu pojavi zamegljen vid, vid preverite pri specialistu.
 

Preventiva pred srčno kapjo

Vsaj trikrat tedensko sproščanje s seksom za 50% zniža tveganje srčne in možganske kapi. Ženske, ki tedensko doživijo vsaj dva orgazma, imajo 30% nižjo verjetnost obolevanja za različnimi srčnimi boleznimi. Endorfin, ki se sprošča med seksom, znižuje vsebnost stresnega hormona kortizola, povezanega s tveganjem za srčno kap.

Posebej previdni pa morajo biti moški nad petdesetim letom starosti, ki si posteljo delijo z mlado ljubico. Raziskave so pokazale, da je vzburjenost, ki jo starejši moški doživi med seksom z mlado ljubimko, eden glavnih razlogov za srčno kap med samim spolnim odnosom. Seveda je ta dejavnik tveganja eden izmed kombinacij hrane, pijače in kajenja. Seks z ženo po petdesetem letu starosti, pa ne povzroča tako visokega tveganja.
 

Krepi kosti

Spolno aktivne ženske v menopavzi imajo višjo vsebnost estrogena. Ta hormon po menopavzi ščiti kosti pred osteoporozo.
 

Povečuje plodnost

Dolžina penisa ne vpliva na moško plodnost, količina in gibljivost spermijev pač. Več seksa vzpodbudi delovanje testisov in proizvodnje spermijev. Torej več seksa – več spermijev. Če želite zdrave zametke s svežo spermo tvegate manj. Pozabite na nekajdnevno zadrževanje. Tudi mleko po treh dneh izgubi pravi okus.

 

Preprečuje rak na prostati

Spolno aktivni petdesetletniki imajo nižje tveganje za nastanek raka na prostati. Redno čiščenje prostate z ejakulacijo pomaga celo pri močni družinski predispoziciji te bolezni.
 

Pomaga po prenehanju s kajenjem

Želite, da vaš mož preneha s kajenjem? Redno ga opominjajte, da kajenje povzroča atrofijo penisa in vpliva na impotenco. Erekcijo povzroča krvni tlak, ki s krvjo napolni brecile v tkivu penisa. Za kadilce je značilno, da v celicah njihovega organizma primanjkuje kisika, zato se zmanjšajo in odmrejo. Ko celice odmrejo tkivo ni več tako prožno, zato je erekcija slabša, penis pa zaradi odmrlega tkiva ni več tako velik.
 

Naravno pomirjevalo

Za vse moške, orgazem je kot 2-3mg Valiuma! Prav zaradi tega po dobrem seksu vsi zaspijo kot dojenčki. Razlog je biološke narave, zato se ne jezite na partnerja, če po dobrem seksu zaspi.

Endorfini, ki se sproščajo med seksom preženejo depresivne misli in kot s pomočjo čarobne paličice prikličejo srečo. Seratonin daje orgazmu pravi občutek, ki pri moških traja 5-10 sekund, pri ženskah pa lahko traja celo do pet minut. Verjetno so besede, da orgazem pozitivno vpliva na moške in ženske, povsem nepotrebne.

Moški, ki ne seksajo, pogosteje doživijo eno izmed erektilnih disfunkcij, so pokazale raziskave.
 

Kategorija:   Nasveti
Naslednji prispevek

Ne ni moj fant, sva samo prijatelja

13 junija, 2012 0