Thursday, June 20, 2024

Danes se spominjamo vseh, ki niso več z nami na tem svetu. Tradicija veleva, da se na ta dan vsem, ki se jih spominjamo prižge sveča.


Žal to ni najboljša ideja. Ministrstvo za okolje in prostor že nekaj let opozarja na gromozansko količino odpadne plastike, ki jo pridelamo čez celo leto, največ na prvi november, s prižiganjem sveč. Zato so v sodelovanju z zavodom Pogreb ni tabu ustvarili spletno stran, kjer lahko prižgeš e-svečo in tako pripomoreš k zmanjšanju količine plastičnega odpada.
V primeru, da vseeno želite grob okrasiti s čim, spodaj najdete nekaj idej.

Rože – so organskega izvora in se bodo vrnile v zemljo. Lahko jih skupaj z družino naberete na travniku, ali jih kupite v trgovini. Dobro je, če tudi te niso predhodno zavite v plastiko.

Kamenčki z napisom – letos so zelo popularni kamenčki, na katere narišete nekaj (svečko, zvezdice…) ali napišete kakšno željo / verz. Za napis lahko uporabite lak za nohte, alkoholne flumastre, akvarel barve ali oljne pastele. Te barve bodo obstojne dalj časa in jih dež ne bo spral s kamnov.

Amuleti iz gline – le te lahko naredite doma in jih posušite v pečici. Z otroki lahko ustvarjate po mili volji in naredite srčke, živali, like ali karkoli drugega. Glina posušena v pečici se bo obdržala dolgo časa. Če želite obstojnost še podaljšati, polakirajte amulet s prozornim lakom.

Kategorija:   Naredi sam, Novice, ostalo
Naslednji prispevek

MLEKS -laktacijski keks in zgodba o nastanku

2 novembra, 2018 0