Wednesday, April 24, 2024


Z akcijo "Majhni koraki lahko naredijo veliko" želijo v Sparu aktivirati starše, še posebej mamice, in jih povabiti k skupnemu sodelovanju v družbeno dobro. Cilj akcije je s skupnimi močmi prehoditi 500 km po interaktivnem polju na spletnem portalu. Sodelujejo lahko vsi, večje število udeležencev bo, hitreje bodo dosegli skupen cilj. Prvi podatki kažejo, da so mamice Sparovo akcijo odlično sprejele, saj po prvih nekaj dneh akcije po interaktivnem polju kobaca ali hodi že več kot 1.000 malčkov!
Spletna akcija pa nima le dobrodelne note, temveč nagrajuje tudi najbolj aktivne podporne člane v spletni igri. Med vsemi sodelujočimi, ki bodo pomagali zbirati korake za donacijo, bo Spar Slovenija v času trajanja nagradne akcije izžrebal tri, ki bodo prejeli polletno zalogo Sparky plenic ter tri najbolj aktivne, ki bodo prejeli letno zalogo plenic Sparky.

 

Materinski domovi zatočišče žena v stiski

Materinski domovi so namenjeni za pomoč materam z mladoletnimi otroki do 14 leta starosti, nosečnicam in tudi samskim ženskam, ki so se znašle v stiski in nimajo druge možnosti bivanja. Zaloge plenic, ki jih bo Spar Slovenija podaril bivajočim mamicam v materinskih domih, jim bodo omogočile nižje stroške pri oskrbi s plenicami in jim tako olajšale finančno breme, malčkom pa omogočile vsaj nekoliko prijetnejše otroštvo.

Spar Slovenija bo ob zaključku akcije 500 paketov plenic Sparky razdelil naslednjim petim materinskim domom: Materinskemu domu v Ljubljani, Materinskemu domu v Mariboru, Materinskemu domu Škofljica in Višnja Gora, Materinskemu domu Solkan ter Zavodu Socio. Vsi domovi so se pomoči v obliki podarjenih paketov plenic zelo razveselili, saj je trenutno pri njih nastanjenih kar nekaj mamic z malčki, ki še potrebujejo pleničke in je tako tovrstna dobrodelna oblika pomoči zelo dobrodošla.

Vabljeni torej k sodelovanju v dobrodelni akciji Spara Slovenija, kjer lahko z majhnimi koraki naredimo vsi zares veliko!

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Čokolada kot zdravilo za bolna jetra

13 junija, 2012 0