Thursday, June 20, 2024
13 junija, 2012

Spremenite navadno lončnico v neobičajno z modnimi okrasnimi lončki!

By 0 1186 Views

Se še spomnite dolgočasnih belih plastičnih lončkov? Pred leti so jih na prodajnih policah zamenjali beli keramični, ki bodo najbrž za vedno ostali klasika med lončki in po katerih bomo še vedno z veseljem posegali. Pa vendar so nas proizvajalci presenetili z pravo malo lončno revolucijo! Na tržišču je danes moč kupiti lončke različnih oblik, velikosti, barv, struktur, vzorcev in materiala. Izbira je na moč vabljiva in v glavi se nam že slikajo kombinacije, ki bi popestrile domače prostore.  


Pri nakupu okrasnih lončkov je potrebno izbrati takšne, ki bodo usklajeni s slogom opreme v stanovanju. Lahko gre za klasičen, sodoben, ruralen ali eleganten slog.

Neverjetno kako lahko zamenjava lončkov povsem spremeni podobo stanovanja. Posebno, če se odločimo za enake oblike v modni barvi.  

Toda tudi na nove stvari se oko sčasoma privadi in drobne aranžerske spremembe lahko naredijo prave male čudeže! Lončnice lahko nekoliko popestrite in lončke dekorirate tako, da zaživijo v duhu letnega časa.

Poleti posujemo zemljo v lončku z dekorativnim peskom, dodamo kamen in nekaj školjk. Na lonček s silikonsko pištolo pritrdimo malo morsko zvezdico in košček mreže, ki nam pričara morsko vzdušje.

Jeseni rastlino popestrimo s plodovi okrasnih bučk ali kostanja, na lonček, pa pritrdimo umetne jesenske liste.

Zimski čas se prepleta z dekoracijo veselega decembra, kjer domišljija prav gotovo ne pozna meja. Svečke, bunčke in bele snežinke bodo zašepetale v svojem slogu.

Pomlad lahko zaživi tudi v vašem domu. Naj vas spomnim na male dekorativne metuljčke, čebelice in barvite cvetove, ki jih lahko pritrdite na okrasne lončke.

Izbor lončka

Okrasni lonček mora biti umirjene barve, če imamo zelo drobnolistne lončnice ali če so rastline pisane. Zanimiv okrasni lonček, lahko običajno lončnico spremeni v nekaj posebnega, neobičajnega. V trendu so visoki lončki, ki po obliki spominjajo na vazo. Ti so zadnja leta zelo modni, praktični in priljubljeni. Rastline se v njih odlično počutijo, saj je v njih nekaj vode, ki izhlapeva ob rastlini in ji daje zračno vlago. Voda se korenin ne dotika in tako ni anaerobnih procesov, ki bi povzročali gnitje korenin.

Okrasni lončki so kot nekakšen make-up prostora. Z njimi lahko zelo hitro spremenimo ambient. Če zamenjamo kakšno svetilko, dodamo nekaj sveč in zanimivo vazo, lahko prostor zaživi v povsem novi luči.

Kategorija:   Novice, Urejanje doma
Naslednji prispevek

Utrinki poletja v vašem domu

13 junija, 2012 0