Thursday, May 23, 2024

Številne ženske in moški trpijo za krizo srednjih let, ki se jih prvič dotakne v zgodnjih štiridesetih. Strah je pretiran in nerazumljiv, saj so štirideseta in petdeseta leta, v številnih detajlih zlato obdobje našega življenja. Ne bomo si lagali, seveda ima mladost svoje prednosti predvsem povezane z našim videzom, čvrsto gladko kožo, neizčrpno energijo in močjo. Štirideseta leta dajejo varnost, samozavest in odločnost, ki smo jo pogrešali v mlajših letih. Srednja leta zagotovo niso razlog za depresijo. Nasprotno, to je lahko vaš nov začetek.


Mislite, da je slabljenje mentalnih funkcij v srednjih letih pogost pojav? Strokovnjaki pravijo, da ne. Delovanje možganov se celo okrepi, če jih znamo uporabljati. Možgane stimulirajte vsakodnevno ne glede na to, ali bo ‘terapija’ sestavljena iz igranja družabnih iger, kvizov, reševanjem križank ali učenjem. Na jedilniku naj se pojavijo ribe, zelenjava, polnozrnata žita, oreščki in semenke, ki so odlična hrana za delovanje in zaviranje procesa staranja možganov. Ne pozabite na vnos cinka, železa in folne kisline, ki pomagajo ohranjati spomin.

Srednja leta so najpomembnejše obdobje v življenju, zato odkrite vaše prioritete in uživajte v njih. Analizirajte vse aspekte v vašem življenju in se odločite, kako naj se v nadaljnje odvija. Zapišite petdeset stvari, ki jih želite uresničiti. Sploh ni pomembno ali je to zgolj sprememba pričeske, zamenjava službe, selitev ali nakup hišnega ljubljenčka. Ko spisek končate, začnite z realizacijo. Bodite pozitivni in odločni. Zajedljivim ljudi na ljubezniv in takten način povejte svoj jasen ne. Gibajte se v skupini ljudi, ki jih imate radi in ki imajo radi vas, iz svojega življenja izločite lažne prijatelje. Berite, razmišljajte, meditirajte, obiskujte cerkev ali kaj drugega kar vas osrečuje, napolni z energijo in konec koncev osrečuje.

Čeprav klimakterij povzroča pomanjkanje libida, to še ne pomeni, da je vaše spolno življenje končano. Številne so ženske, ki trdijo, da je najboljši seks pri štiridesetih in petdesetih letih, kar niti ne preseneča. Ženske v teh letih dobro poznate svoje telo, ste bolj samozavestne in lažje izrazite svoje potrebe in želje. S spolnostjo se v teh letih mogoče ne boste več ukvarjale tako pogosto, kar pa nikakor ne pomeni, da v njej ne boste uživale.

Kategorija:   Novice, Žensko zdravje
Naslednji prispevek

Hidracija ali turistična ordinacija?

15 junija, 2012 0