Friday, December 8, 2023
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Starejše mame lažje prenašajo nosečnost

By 0 566 Views

Ženske, ki s prvo nosečnostjo odlašajo, se počutijo enako kot mlajše nosečnice, odkrivajo avstralski znanstveniki.  


Raziskava, ki jo je vodila dr. Catherine McMahon iz Univerze Macquire je pokazala, da se bodoče matere v poznih tridesetih in zgodnjih štiridesetih, kar se tiče fizične predložitve nosečnosti in jutranjih slabosti, z nosečnostjo odlično spoprijemajo.  

»V glavnem smo verjeli, da starejše ženske nosečnost težje prenašajo, edina težavo predstavlja večje vznemirjenje in težja prilagoditev spremembam v svojem življenju,« je dejala McMahonova in dodala, da čeprav obstajajo razlike, se starejše nosečnice prav tako dobro prilagodijo vsem težavam in novim izkušnjam.  

Mlade mame so na spremembe bolj pripravljene

Raziskava je zajela 620 avstralskih nosečnic starih med 20-timi in 40-timi leti, vse od tretjega meseca nosečnosti, pa do nekoliko tednov pred rojstvom otroka. Odkrila je, da so ženske starejše od 37. let v nosečnosti enakega zdravja, kot mlajše nosečnice, prav tako pa se čustveno dobro prilagajajo. Starostna razlika pa se kaže na drugih področjih.  

»Starejše mame občutijo večjo vznemirjenost in vznesenost okoli svojega otroka in to prav zaradi pogostih informacij o težavah v nosečnosti povezanimi z njihovimi leti. Odkrili smo, da so mlajše mame glede sprememb na njihovem telesu veliko bolj pozitivnih misli,« zaključuje McMahonova. Raziskovalci se trenutno ukvarjajo z raziskavo, ki bo pokazala, kako se nekaj mesecev po porodu znajdejo starejše in mlajše mame.