Monday, April 22, 2024

Dojenček, ki joka skoraj vedno preneha, kadar pride nekdo ponj, in ga vzame v naročje. Tako je njihova interakcija z okoljem in starši dosti bolj intenzivna, še posebej če jih starši nosijo pokonci, tako, da lahko malček vidi kaj se dogaja v okolici. Nedavne raziskave so pokazale, da vsakodnevno redno nošenje dojenčkov v kengurujčkih zmanjša jokanje podnevi za 43% in jokanje ponoči za kar 51%. Super novica za starše malih, zvedavih raziskovalcev!


Drugi velik bonus uporabe kengurujčka je, da staršem omogoča prosto gibanje znotraj doma, med različnimi opravili ali zunaj. Starševstvo je tako mnogo lažje, če imate prosti obe roki, dojenček pa zadovoljno spremlja dogajanje in se uči pomembnih, osnovnih lekcij. To vam daje veliko moč in kontrolo: da greste lahko po nakupih, skuhate kosilo, pospravite stanovanje in greste skozi vsakodneven proces socializacije (ko greste od doma, na banko, pošto ali drugih opravkih), hkrati pa zagotavljate svojemu malčku stimulativno okolje.
 
Nošenje oziroma prevažanje dojenčkov je starodavna tradicija, smiselna tudi v današnjih časih. S tem ko nosite dojenčka pokonci, mu zagotovite da sprejema dražljaje, bistvene za optimalen razvoj.

Pobrskajte še po:

Prvi zobki

Koliko spanja potrebuje dojenček

Dojenček in plavanje

Stajica da ali ne?

Kako narašča dojenčkova teža

Kategorija:   Novice, Rast in razvoj
Naslednji prispevek

Nagradna igra: Opraskal sem se – NA POMOČ!

13 junija, 2012 0