Saturday, February 24, 2024
13 junija, 2012

Starši pozor! Shranjevanje matičnih celic iz mlečnih zob

By 0 1490 Views

Dr. Songtao Shi je leta 2003 odkril, da so mlečni zobje odličen vir za pridobivanje matičnih celic. Iz pulpe zobka svoje šest letne hčerke je uspel uspešno izolirati matične celice, ki so kazale odlične lastnosti, poleg tega pa jih je razmeroma enostavno množiti.


Otroci prve zobke (pravimo jim tudi mlečni zobki) dobijo po 6 mesecu starosti, navadno pa izpadejo med 6 in 12 letom. Podjetje Izvorna Celica d.o.o. v sodelovanju s podjetjem BioEDEN ponuja možnost shranitve matičnih celic za potrebe zdravljenja in kot dodatno zavarovanje zdravja vaših otrok.

Kaj so celice iz mlečnih zob?

Celice sestavljajo vsa tkiva in organe v telesu; na primer srce, jetra, možgane in kožo. Matične celice se lahko delijo in spremenijo v različne tipe celic, ki lahko v nadzorovanih postopkih zrastejo v tkiva, organe in kosti. Razvite matične celice lahko popravijo imunski sistem. Bistvo zdravljenja z matičnimi celicami je dejstvo, da lahko zamenjajo odmrle in poškodovane celice, kot posledico poškodbe ali bolezni.

Mlečni zobje so vir 4 tipov celic: chondrocytes, osteoblasts, adipocytes in najpomembnejše mesenchymal – matične celice.

Chondrocytes – so celice, ki imajo sposobnost tvoriti hrustanec, kar je pomembno za zdravljenje določenih bolezni (na primer Artritis) in obrabljenih hrustancev.

Osteoblasts – so celice, ki imajo sposobnost tvoriti kosti.

Adipocytes – so celice, ki imajo sposobnost regenerirati poškodovana tkiva srca.

Mesenchymal
– so najpomembnejše, saj se lahko razvijejo in spremenijo v številne oblike celic.

 

Pokličite brezplačno telefonsko številko 080 24 23

z veseljem vam bodo pomagali in povedali vse o shranjevanju matičnih celic iz mlečnih zob

 

Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

Posledice kaznovanj v otroštvu

13 junija, 2012 0