Wednesday, July 17, 2024
27 septembra, 2022

Ste vedeli? Za to se v kozmetiki uporablja polžja slina

By 0 736 Views

Kozmetična industrija nima meja. Ko mislite na polžjo slino, verjetno ne razmišljate, da bi jo uporabili kot sestavino kreme za obraz ali masla za telo, kajne? No, vsekakor se uporablja. Preberite, kdaj, zakaj in kako. V resnici je lahko zelo, zelo koristna!


Uporaba polžje slin je vsestranska

Polžja slina se zaradi svoje vsestranskosti uporablja za številne namene, in sicer za zdravljenje suhe kože, gub, strij, aken, rozacee, starostnih lis, opeklin, brazgotin, britvic in celo bradavic. Produkti s polžjim izvlečkom so tako primerni za vse, ki si želijo odpraviti pigmentne madeže, drobne gubice, brazgotine, posledice aken ali izboljšati elastičnost ter čvrstost kože.

Iz česa se polžja slina pravzaprav pridobiva?

Polžja slina se za kozmetične namene pridobiva in laboratorijsko vzgojenih vrtnih polžev, ki drugače veljajo za kmetijske škodljivce. Polžji mucin, sestavina v polžji slini je ena izmed učinkovitejših sestavin proti staranju, saj pomaga spodbuditi nastanek kolagena in elastina, zaščiti kožo pred prostimi radikali, umiri kožo, popravi poškodovana tkiva in obnovi hidratacijo.

 

 

Kategorija:   Telo in koža
Naslednji prispevek

Kaj se dogaja z menstruacijo skozi leta?

18 oktobra, 2022 0