Thursday, July 18, 2024

Publikacija nudi osnovne informacije o EU, njenih institucijah in delovanju, predstavlja pa tudi poglavitne izzive, ki unijo čakajo v prihodnje. Članki so opremljeni z naslovi ustreznih spletnih strani, s čimer želi predstavništvo iskalcem informacij olajšati brskanje za viri, po katerih mladi pogosto sprašujejo, še piše v sporočilu za medije.


Predstavljeni so tudi programi za študentsko izmenjavo

Publikacija je v večji meri namenjena tudi predstavitvi programov študijskih izmenjav, opravljanja prakse ter zaposlovanja v EU. Bralci pa bodo lahko spoznali tudi vtise mladih, ki so se sami odločili za študij, delo ali prostovoljno delo v tujini.

Evropo se bo dalo zgrabiti tudi na Študentski areni

Publikacijo bo v naslednjih dneh na voljo v fakultetah in drugih visokošolskih zavodih, študentskih servisih, knjižnicah in večjih študentskih domovih. "Poleg tega bodo lahko študenti \’zgrabili Evropo\’ tudi med 17. in 19. oktobrom na prireditvi Študentska arena," so še sporočili s predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

Vas zanima prihodnost Evrope? Sodelujete na spletnem forumu o EU

Predstavništvo študente še poziva, naj sodelujejo na spletnem forumu o prihodnosti Evrope, ki ga je marca letos zagnala Evropska komisija. Poleg tega je za bralce pripravilo tudi nagradno igro in zemljevid.

Vir: Siol 

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Revizijska komisija zavrnila zahtevek Sanolaborja

13 junija, 2012 0