Thursday, February 22, 2024
26 januarja, 2019

Svojega otroka boste v sebi nosila še dolgo po rojstvu

By 0 1124 Views

Velikokrat slišimo rek, da bo otrok vedno del nas, da bo za vedno v naših srcih. Vse to popolnoma drži, medtem pa ta trditev dobiva tudi znanstveno podlago. Najnovejše raziskave kažejo, da otrokov genetski material ostane del matere še veliko let po porodu.


Ena od raziskovalk Dr. Amy Boddy pravi, da se transfer zgodi med čisto vsako nosečnostjo. Tudi med tistimi, ki se končajo s splavom. Celice pa ostanejo v materinem telesu tudi desetletja po porodu.

Trenutno še ni znano ali sploh in na kakšen način plodove celice vplivajo na mater med in po nosečnosti. Možno je, da so celice le stranski produkt nosečnosti in nimajo nikakršnega vpliva na mater.

Vendar je teorij o nastanku in prenosu celic mnogo. Ena od vodilnih pravi, da se celice absorbirajo skozi placento v materino telo zato, da po porodu oskrbujejo otroka. Kot bi si otrok ustvaril nekakšno zavarovano zalogo v materi, da bo po porodu zagotovo preskrbljen.

Če povemo drugače, otrok pošilja svoje celice v mater, da si zagotovi, da ga bo mati varovala tudi po porodu.

Dr Boddyjeva pravi, da raziskovalce predvsem zanima kako lahko otrokove celice ostanejo v materi še tako dolgo. Morda jih odgovori na to vprašanje lahko popeljejo globje v svet presajanja organov in avtoimunih bolezni.

Veliko je še za raziskati in raziskovalci se že veselijo novih odkritij.

Kategorija:   mama, Po porodu
Naslednji prispevek

10 fraz, ki jih vsaka mama rada sliši

28 januarja, 2019 0