Monday, March 4, 2024

Sončne pege


Ženske, ki se celo leto izpostavljajo naravnim in umetnim ultravijoličnim žarkom bodo opazile, da se jim na nekaterih predelih telesa, predvsem na področju dekolteja, rok, obraza in ramen, pojavljajo temnejše lise ali pegice. Za učinkovito prekrivanje peg je najbolje uporabiti kreme za samoporjavitev ali losion za telo, ki vsebuje blagi temni ton, s katerim se zakrijejo temnejša področja. Vsakodnevna uporaba sončnih krem pa preprečuje nastanek peg. Sončne pege se lahko prikrijejo ali odstranijo s sredstvi za pobelitev, pilingi in laserjem.

Strije

Strije lahko prikrijemo s primernimi oblačili. Uspešne so tudi kreme za samoporjavitev, ki so v pomoč pri prekrivanju starejših, sivo obarvanih strij. Lahko uporabite tudi tekoči puder, ki ga nanesete s čopičem in nato na podlago razpršite puder v prahu. Dermatologi priporočajo uporabo krem na podlagi peptinov in retinola, ki preprečujejo nastanek strij. Drugi opciji sta laserska terapija in kavitacija.

Trdovratna koža na komolcih in kolenih

Najboljša terapija, za zdravljenje suhe in razpočene kože na komolcih in kolenih, je uporaba pilinga ali ščetkanja. Med, ali neposredno po tuširanju, na prizadetih predelih izvedite piling na osnovi soli in olja, nato na mesto nanesite olje ali hidratantno kremo, ki bosta zagotovila dovolj vlage. V primeru suhe kože nekateri dermatologi priporočajo izdelke na bazi mlečne kisline ali uree, ki se v glavnem izdajajo na recept. Pred spanjem na poroženelo kožo nanesite kremo, ki bo omehčala problematična področja.

Razširjene žile

Razširjene žile se najbolj učinkovito prekrijejo s korektorjem. Modre žile se nahajajo tik pod kožno površino. Pogosteje prizadenejo ženske, še posebej v primeru višje vsebnosti estrogena. Anomalije se je zelo težko rešiti, najboljše rezultate pa dajeta laserska operacija in kavitacija.

Suha koža

Najboljša rešitev v boju proti suhi koži je natančno luščenje. Dermatologi priporočajo piling na osnovi soli, ki bi se moral s krožnimi gibi vtreti v kožo in nato izprati z vodo. Sledi mazanje s hranljivo kremo. Dobro je jemati tudi omega-3 maščobne kisline, ki kožo hranijo in vlažijo od znotraj.

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Kaj modelu podariti za Valentinovo?

14 februarja, 2013 0