Wednesday, February 28, 2024
9 septembra, 2022

TA KONEC TEDNA VZPOREDNO 15. OTROŠKI BAZAR IN 52. SEJEM NARAVA-ZDRAVJE

By 0 758 Views

Ljubljana, 5. september 2022 – Že ta konec tedna bosta na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala vzporedna sejma – družinska prireditev 15. Otroški bazar ter 52. sejem Narava-zdravje. Natančneje med 9. in 11. septembrom bosta vzporedna dogodka poskrbela za številne izobraževalno-sejemske vsebine za vse ciljne starosti. Za družine in najmlajše bo Otroški bazar poskrbel za pevske, plesne in druge nastope na Bazarkovem odru, bogat program v tematskih kotičkih, predstavil bo eksotične živali, najmlajši pa si bodo lahko nadeli kuharske klobuke v Bazarkovi kuhinji. Sejem Narava-zdravje pa bo v letošnjem letu še posebej poudarjal zdravje in zdravo prehrano, gibanje in dobro počutje ter okolje in stik z naravo. Vstopnice za vzporedna sejma so že na voljo, na dan dogodka pa bo z veljavno e-vstopnico možno izkoriščati tudi brezplačen LPP avtobusni prevoz.


 

SEJEMSKA PONUDBA

Otroški bazar, popolno družinsko doživetje bo mladim in bodočim družinam ter šolskim in vrtčevskim skupinam, ponudil zvrhan koš doživetij, kreativne delavnice, športne aktivnosti, glasbene, plesne in druge delavnice, priložnosti za nakupe in bogato kulinariko. Družine iz vseh koncev Slovenije si bodo lahko ogledale pisan svet igrač in igral, oblačil in potrebščin, pridobili ideje za družinske počitnice, kreativne delavnice, športne aktivnosti, glasbene, plesne, jezikovne in druge delavnice, ter bogate sejemske predstavitve domačih in tujih ponudnikov. Dogajanje bo obenem ponudilo tudi veliko informacij za bodoče starše in nosečnice, novorojenčke, delavnice poslikave obraza, odpravljanje strahu pred zdravniki v kliniki Medi medo, predstavitev ritmične gimnastike in še in še.

Na Zunanji ploščadi pa bodo potekale predstavitve najrazličnejših športnih disciplin in veliko okusne kulinarike, na voljo pa bo tudi veliki bungee trampolin na prostem.

OBSEJEMSKI PROGRAM

Bazarkov oder bo pod taktirko simpatične voditeljice Tinkare Fortuna, bolj znane kot bivše članice skupine BePop, nasmejal z vragolijami cirkusanta, žonglerja, čarodejev Sam Sebastiana in čarodeja Tonija, zabavali se bomo ob različnih pevskih in plesnih točkah, v čaroben svet pravljic pa nas bodo ponesle predstave Maček Muri, Ješ, Jež?, Juha, ki iz buč se skuha in Zelenčkov festival. Za piko na i pa bo otroke pozabaval tudi Ribič Pepe in plesalci plesne šole The Artifex.

 

V tematskem kotičku bodo otroci spoznavali kače, kuščarje in bobre, lahko bodo odplavali v pravljični svet s poslikavo obraza ter v vlogi zdravnika pregledali in pozdravili svojega plišastega medvedka.

Otroški bazar vas skupaj z glavnim gostiteljem, podjetjem HOFER trgovina d. o. o., tudi tokrat vabi v Bazarkovo kuhinjo, kjer bo dva dni omamno dišalo. Podjetje AMC bo s pomočjo kuharja Romana Klobase priredilo delavnice, kjer bodo otroci lahko skupaj z njim izdelovali prave kuharske kape in uživali v peki palačink, pripravi sladoleda in se naučili zanimivih kuharskih trikov in receptov, da bodo slastne jedi iz Bazarkove kuhinje lahko ustvarjali tudi doma. Kar bomo skuhali, bomo tudi pojedli. 😊

 

Žogerija Fest

Na Otroškem bazarju bodo lahko otroci v starosti od 7 do 14 let na posebej ograjenem igrišču v Stekleni dvorani (C) pokazali svoje veščine v nogometni igri 3 na 3, se preskusili v spretnostnih igrah, razgibali možgane v kvizu znanja, sodelovali v ustvarjalno-likovnih delavnicah, pripravi zdravega obroka, se predstavili kot pevci, glasbeniki, plesalci in navijači. Nikakor pa ne bodo pozabljeni niti spremljevalci oz. predstavniki šol, ki se bodo lahko pomerili v zabavni igri ‘Tudi Vi profesor’.

Tudi živali in hišni ljubljenčki bodo del popolne družinske prireditve. Bioexo bo tradicionalno predstavljal eksotične živali, kače, ježa in ostalo druščino pa bodo otroci lahko spoznavali tudi v okviru prostora družinskega gledališča Kolenc.

VZPOREDNI SEJEM: 52. sejem Narava zdravje

Spremljevalni program sejma Narava-zdravje je zanimiv in privlačen za vse generacije. V njem se bo v treh dneh zvrstilo prek 100 predavanj, delavnic, tečajev, raznih testiranj, svetovanj, okroglih miz idr.

Obiskovalci bodo imeli možnost brezplačnih meritev krvnega sladkorja, holesterola, gleženjskega indeksa idr., na razstavnem prostoru Rdečega križa Slovenije v sodelovanju z Društvom študentov medicine Slovenije pa še možnost vpisa v register krvodajalcev. Koristne informacije o prehranskih izdelkih za diabetike bodo delili na stojnici Zavoda DIABETES, na razstavnem prostoru Društva za celiakijo bodo obiskovalci lahko poskusili brezglutenske palačinke.

Tudi letos bo v ospredju zdrava, lokalno pridelana in sveža hrana. Na sejmu se bodo predstavili ponudniki domačih sirov, jogurtov, medu, gob, sadja in zelenjave. Na razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bodo predstavili projekt Lepo je biti kmet, na katerem bodo obiskovalci lahko spoznali tudi predstavnika projekta na TikToku, Ajdo Podlesnik in Janeza Rakovca.

Kako v resnici dišijo prava vrtnica, neroli, vanilija, jasmin, pačuli, bergamotka, poper, vijolica, kardamom, kava, kakav idr.? Na mednarodni razstavi naravnih parfumov Dišeči Podpisi bodo obiskovalci lahko v ekstravagantnih dišavah, urili svoje čutilo za voh in prepoznavali vonje ter se poučili o principih parfumerskega skladanja dišav.

Osem vrhunskih predavateljev bo na 7. maratonu pozitivne psihologije – Kjer je vsak zmagovalec svojega življenja pomagalo odgovoriti na vprašanje: »Kaj je to dobro življenje?«. Vsebine predavanj bodo poudarjale pozitivne in svetle plati človekove osebnosti. Za vse udeležence sejma Narava-zdravje in Otroškega bazarja bodo predavanja brezplačna.

V soboto, 10. Septembra, se bo odvijal Finalni turnir ulične košarke 3 na 3, v organizaciji Športne zveze Ljubljana. Za navijaško vzdušje med tekmovanjem bodo poskrbeli moderatorji Radia 1 s svojim avtobusom, po zaključku tekmovanja pa sledi glasbeni nastop Challeta Salleta.

 

Na sejmu se predstavijo športni klubi in društva, obiskovalci se bodo lahko preizkusili v taekwondoju, ritmični gimnastiki, karateju ali na kotalkah. Prav tako bodo lahko testirali svoje sklepe in mišice, saj bodo na razstavnih prostorih opravljali kratke diagnostične preglede za bolečine v sklepih in hrbtenici.

Vabljeni, da spremljevalni program, ki se še dopolnjuje spremljate na spletni strani.

ODPIRALNI ČAS IN VSTOPNICE

Sejma sta za obiskovalce odprta v petek in soboto od 9. do 19. ure, v nedeljo pa od 9. do 17. ure.

 

1 vstopnica = 2 sejma!

Vstopnice za vzporedna sejma so že na voljo, na dan dogodka pa bo z veljavno e-vstopnico možno izkoriščati tudi brezplačen LPP avtobusni prevoz.

Več na www.otroskibazar.si in www.narava-zdravje.si.

 

 

Kategorija:   Zanimivosti