Tuesday, May 21, 2024

Genetika je v zadnjih desetih letih skokovito napredovala. Znanstveniki so našli ključne gene odgovorne za staranje in na živalih že izvajajo manipulacijske poizkuse. Primer napredka je uspel znanstvenikom na Harvardu, ki so uspeli pomladiti miš.


Ob začetku raziskave so bili koža, možgani in ostali organi miši enaki osemdesetletnemu človeku. Po dveh mesecih jemanja zdravil, ki so vplivali na ključne encima, se je organizem miši skoraj v popolnosti pomladil. Še več: na začetku poizkusa je bila miš neplodna, na koncu eksperimenta pa je miš povrgla številne potomce.

Druge raziskave so dokazale, da imajo verižne reakcije v telesu, ki vključujejo inzulin in povezane hormone, ključen vpliv na zdravje in staranje, tako da so raziskave povezane s sladkorno boleznijo dala zdravila, ki se lahko pretvorijo v zdravila proti staranju.

Zdravila naj bi se pričela jemati v srednjih letih. Preprečevala naj bi bolezni, ki so povezane s staranjem organizma in praktično povzročajo propadanje človeškega organizma. Po optimističnih napovedih vodečih strokovnjakov, bodo ta zdravila dostopna čez približno deset let.

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Analni in oralni seks sta za 80% ljudi – seks

13 junija, 2012 0