Tuesday, May 21, 2024

Tantrični seks je počasno približevanje s partnerjem, ki namesto osredotočanja na orgazem več časa namenita poti do orgazma. Tantrični seks se je kot oblika joge najprej pojavil v Indiji. V današnjih dneh pa se je razširil tudi na druge celine in za marsikoga predstavlja veliko popestritev spolnega življenja.


Pravo tantro je potrebno raziskati in se je naučiti. Že zgolj nekaj ključni elementov bo v vaše ljubezensko življenje pripeljalo nove načine spoznavanja spolnosti.

Tantrični seks se izvaja v intimnem in sproščenem vzdušju, predanosti telesa in uma. V spolni odnos so vključena vsa čutila. Razmislite o sproščenem ambientu in prijetnem vonju. Eterično olje sivke je zelo preprost pripravek za lajšanje simptomov stresa. Razmislite o barvi, teksturi, glasbi in celo prehrani. Oblecite udobna oblačila, ki ne tiščijo. Osredotočite se zgolj na partnerja.

Dihanje in očesni stik

Dihalne vaje so odličen način sproščanja. Usedite se nasproti svojega partnerja (lahko s prekrižanimi nogami tako, da se dotikata s koleni), če pa želite več fizičnega stika pa vas naj partner, v sedečem položaju, vzame v naročje.

Začnite z globokim počasnim dihanjem, štiri sekunde zrak vdihnite skozi usta, nato ga štiri sekunde izdihajte skozi nos. Dihanje uskladite, tako boste ustvarili občutek povezanosti. Dihalne vaje lahko izvajate tudi izmenično. Osredotočite se na pogled vašega partnerja, zazrita si globoko v oči. Na začetku zna biti zelo nerodno, ampak s prakso boste poiskali pot do občutka globlje intime.

Zavedanje

Namesto hitre, naj vas skozi užitek vodi počasna pot. Ob dotikih se osredotočite na vsak delček vašega telesa. Osredotočite se na vse, na občutek na vaši koži, telesno temperaturo, dražljaje tudi na predelih telesa, ki ne veljajo za erogene cone. Za pomoč lahko uporabite olje in masažo.

Vzdrževanje vzburjenosti

Tantrični seks ne vodi v, ampak zgolj olajša pot do orgazma. Vzburjenje je lahko tik pred vrhuncem, vendar ne stopite čez rob. Upočasnite in pričnite znova. S tem boste medsebojno okrepili seksualno energijo. Vsakič ko se bližate robu in stopite korak nazaj, povečate vzburjenost. Vaja je odlična za razvoj samokontrole in intenzivnejši orgazem.

Seks je zabaven in sproščujoč, tantra pa vodi do višjega nivoja ekstaze. Budi seksualno energijo, ki je vpletena v vse čute in išče globljo povezavo z vašim partnerjem. Ne zgolj z razmišljanjem o orgazmu pomaga spolnost doživljati na bolj celosten način. Prav to pa zahteva nekaj časa in treninga. Ni slaba ideja za prvi trening v soboto zvečer.

Foto: healthydunia.com

Kategorija:   Nasveti, Novice