Wednesday, April 17, 2024

Po končanem treningu teka v mrazu je obraz suh, rdeč in poln flekov, kar je skoraj zagotovo posledica vpliva hladnega vetra. Kombinacija  vetra in nizke relativne zračne vlage, trošita naravno maščobo kože, zato koža postane suha in občutljiva. Za preprečevanje takšnih pojavov je recept dokaj enostaven: kožo prekrijte. Obrazna maska je nekoliko pretirana izbira, rokavice, šal in kapa, ki prekriva ušesa, pa je enostavna in odlična rešitev. Pomemben pa je tudi debel sloj hranljive kreme.


Zaščitite sklepe

Mogoče se zdi smešno, vendar sklepi (vsaj gležnji in zapestja) pogosto ostanejo nepokriti in tako izpostavljeni negativnim hladnim vplivom iz okolja. Tudi sklepe oskrbite z debelim slojem kreme. Po teku mišice namažite z losjonom.

Nanesite zaščitni faktor

Mislite, da sonce pozimi ne poškoduje kože? Motite se, seveda jo. Ob sončnem vremenu nanesite kremo z nižjim zaščitnim faktorjem, posebno pozornost namenite nosu in ušesom.

Obleka, ki diha

Namesto debelega sloja oblačil oblecite mehke materiale, ki vpijajo ali odstranjujejo znoj. Povrhu oblecite bombažno ali volneno oblačilo, ki vas bo grelo.

Zaščitite ustnice

Dihanje skozi usta, ki se ga med tekom ne moremo izogniti, povzroča suhe in razpokane ustnice. Rešitev je enostavna, usta namažite z balzamom. Seveda, med tekom ustnice ne ližemo!

Kategorija:   Novice, Rekreacija
Naslednji prispevek

Z jogo proti fibromialgiji

10 decembra, 2013 0