Monday, June 17, 2024

Predstavljajte si pridušeno svetlobo, ki jo oddajajo plameni sveč, romantično vzdušje, in svileno mehko kožo, gladko na dotik. Vašega truda pa partner ne opazi prej dokler ne leže v posteljo, za osvežitev je že prepozno. Ravno ko postaja najbolj vroče pa vas nepričakovano ohladijo neprijetne vonjave. Lahko ignorirate, ter se poglobite v vonj, ki ga oddajajo dišeče svečke, vendar je smrad veliko bolj prodoren. Je tako?


Kateri predeli telesa pa so najbolj podvrženi izločanju neprijetnih vonjav?

Obstaja kar nekaj anatomskih predelov podvrženih izločanju neprijetnih vonjav, ki potencialno uničijo željo po spolnem odnosu. Zanemarjanje osebne higiene pa vas lahko iz dišečega medvedka, kaj kmalu spremenijo v smrdljivega prašiča. O katerih delih telesa govorimo:

  • Lasje. Morda se večina niti ne zaveda, kako neprijetnega vonja se lahko navzamejo lasje. Obstajajo posamezniki z zelo intenzivnim odporom do smrdečih las, še posebej z vonjem po cigaretnemu dimu. Vonj po cigaretah se v laseh lahko zadrži več ur. Lasje pa se lahko navzamejo tudi neprijetnega vonja kot posledice onesnaženega zraka. V kolikor vas krasijo dolgi lasje jih v družbi kadilcev spnite v figo, las si le ne umivamo vsak dan. Če imate krajše pomagata zgolj kapa ali ruta.
  • Ušesa. Vaš partner mogoče rad draži ušesa, morda grizljanje tudi dodobra vzburi. Čeprav zdravstveni delavci, zaradi masla, ki notranje uho ščiti pred številnimi okužbami in vnetij, ne priporočajo vsakodnevnega čiščenja z vatirano paličico, pa je čiščenje skoraj nujno. Maslo pogosto oddaja zelo neprijeten vonj. Ušesa lovijo zvok, ulovijo pa lahko tudi veliko umazanije.
  • Ustna votlina. Je eden izmed najbolj umazanih delov telesa, pa vendar v njej najdemo jezik, ki ga uporabljamo med poljubljanjem in oralnim zadovoljevanjem partnerke ali partnerja. Bi se zaradi slabe ustne higiene odrekli poljubljanju in oralnemu seksu? Najbrž ščetkanje zob in grgranje nista previsoki higienski oviri? Nihče se ne želi poljubljati s pepelnikom ali kanto za smeti.
  • Vrat. Je pogosto zanemarjen del telesa, še posebej, če ste se odločili za hitro prhanje. Pore v koži na vratu izločajo precej znoja, še posebej v primeru nošenja pulijev ali oblačil z visokim ovratnikom. Poleg tega, parfum, ki se ga ponavadi nanaša na vrat, smrad samo še okrepi.
  • Pazduha. Vsak predel telesa, kjer se izraščajo dlačice, potencialno spremlja slab vonj. neprijeten vonj sicer sami zaznamo šele ko že res nevzdržno smrdimo, okolica pa ga že veliko prej in pri tem sploh ni pomembno ali se odpravljate po poti običajnih dnevnih opravil ali se boste predali uživanju v spolnosti. Nekaj je potrebno spremeniti. Precej obupan moraš biti, da se spustiš v spolni odnos z osebo, ki jo zavohaš na pet metrov. Za smrdeče pazduhe ni opravičila. Rešiš se jih s preprostim umivanjem in uporabo dezodorantov.  
  • Stopala. Čeprav so od nosu najbolj oddaljena, jih ponavadi prve zavohamo. Med predigro si nihče ne želi omedleti. Smrdljive noge so povsem naravni odgovor na povečano fizično aktivnost. Nihče vam ne bo zameril, če boste na širjenje smradu vljudno opozorili.
  • Spolni organi. Neprijeten vonj spolnega organa je po napornem dnevu povsem sprejemljiva stvar in se dogaja prav vsakomur. Vonja se enostavno rešimo z umivanjem. Pozornost je potrebno nameniti pretirani uporabi gela ali mila. Če neprijeten vonj kljub ustrezni osebni higieni ne izgine, je mogoče znak zdravstvenih težav.

Pred samim spolnim odnosom poskrbite za svojo higieno. Naj neprijeten vonj ne ubije libida.

foto: lifebytesbook

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Raziskava o uporabi kondomov

17 marca, 2015 0