Saturday, June 15, 2024

Gledanje TV serij in filmov za odrasle, naj bi otroke prej vzpodbudile k spolnim odnosom, kaže raziskava Pediatrične klinike v Bostonu.


Z raziskovanjem spolne aktivnosti med najstniki, so strokovnjaki zaključili, da je njihovo vedenje moč povezati s TV vsebino, ki so jo gledali v otroštvu.

»Televizija in filmi najstnikom predstavljajo pravo knjižnico informacij o seksu in zvezah,« pravi Hernan Delgado, pediatrinja v bolnišnici kjer so izvedli raziskavo. Raziskava je pokazala, da se je njihov odnos do spolnosti izoblikoval v njihovem otroškem obdobju.

»Otroci se učijo iz medijev, vendar ne znajo ločiti zrno od plevela«

V raziskavo je bilo zajetih 754 najstnikov, ki so jih strokovnjaki spremljali že v njihovem otroštvu, oziroma med 12-timi in 18-timi leti. Strokovnjaki so beležili žanr filmov, ki so jih gledali in koliko otrok se je vsaj enkrat tedensko srečalo s filmi za odrasle. Najmlajša skupina otrok, ki je bila izpostavljena filmom za odrasle, se je s spolnimi odnosi srečala že v zgodnjih najstniških letih.

»Zabava za odrasle pogosto prinaša težave in izzive s katerimi se srečujejo najstniki, vključno s spolnimi odnosi,« pravi David Bickham, soavtor raziskave. Pravi, da otroci enostavno ne premorejo dovolj pameti in življenskih izkušenj, s pomočjo katerih bi ločili resničnost in fikcijo, ki služi samo za zabavo.

»Otroci se učijo iz medijev in če stalno spremljajo nekakšne seksualne reference, obstaja velika verjetnost, da bodo s spolnostjo pričeli že v zgodnji mladosti,« je svojo razpravo na pediatričnem simpoziju v Baltimorju zaključil Bickham.

Kategorija:   Najstniki, Novice
Naslednji prispevek

Imajo ženske močnejši imunski sistem?

13 junija, 2012 0