Monday, March 4, 2024

Kristali se uporabljajo kot stabilizatorji, ojačevalci, prevodniki in transformatorji energije, ki vplivajo na kakovost in količino nekaterih sevanj. Omenjeno še posebej velja v primerih škodljivih sevanj iz naše okolice, kot tudi pri slabih vplivih do soljudi.


Ena izmed najstarejših tehnik zdravljenja je zagotovo kristaloterapija. Navdušenje nad barvo in sijajem, obliko in delovanjem kristalov, je njihova uporaba zašla v vsakodnevno življenje, še posebej ob posebnih priložnostih kot so verski in ritualni dogodki. Lepota kristalov je vzbujala pozitivne občutke, čiste misli in kreativne ideje. Ženske so jih uporabljale kot nakit in pomoč pri vsakodnevnih življenjskih situacijah, moški pa za statusni simbol in bogastvo. V zadnjih leti se je aktivirala človekova zavest o naravi, ki daje tako moč kot zdravje.

Kristali so minerali in so zelo živi. Že od pradavnine so ljudje poznali energijske točke, kjer so se zdravili in napolnili z energijo. Zemlja ima svoje energijske točke, prav tako pa po človeškem telesu potekajo energijski tokovi, kjer je ta energija koncentrirana. Človek ne živi zgolj na fizični bazi. Zdravo z energijo napolnjeno telo pomeni, da je zdravo v celoti, tako fizično, kot emotivno in mentalno.

Bleščeči in zmogljivi kristali lahko polepšajo kakovost življenja. Poznati je potrebno zgolj njihovo terapevtsko delovanje in način s katerim se sami polnijo z močjo.

Vsi bi lahko vedeli kako delujejo kristali, kako se uporabljajo in ali je dovolj, če jih nosimo samo kot nakit. Potrebno je samo malo radovednosti. Kristali delujejo na princip koncentracije in prepuščajo določeno valovno dolžino svetlobe.

Rumeni kristali prepuščajo samo rumeno svetlobo, rdeči delujejo samo na tej valovni dolžini. Svetloba prodre v določen predel telesa in nadoknadi pomanjkanje energije samo nekega organa ali celotnega telesa. Na ta način se rešuje težave z imunskim sistemom, šibkostjo organizma, blažijo se simptomi psiho-duševnih težav in depresivnih stanj. Vse naravne metode, tudi kristaloterapija, zahtevajo terminsko daljše obdobje in sistemski pristop zdravljenja, vendar so rezultati celoviti.

Najboljši nakit je nakit z naravnimi kristali, ki krepijo energijo. Že običajen kristal, še posebej pa poldrag ali plemenit, prenaša svetlobne vibracije in deluje pozitivno. Kristal ne sme biti premajhen niti prevelik.

Briljanti so močni, delujejo kot laser in lahko regenerirajo energijo. Kompatibilnost astroloških znakov in kristalov je najbolj preprosta pot do pravega kristala. Kristal izberite previdno, bodite mirni in sproščeni. Če vam je všeč boste tudi vi njemu. In ta kamenček bo vaše vseživljenjsko zdravilo.

Kategorija:   Nasveti, Novice