Saturday, February 24, 2024
Ko začne v tvojem trebuščku rasti novo življenje, si kot bodoča mamica kar naenkrat postavljena pred velike odločitve. Ena izmed teh je zagotovo ta, ali se boš odločila za katerega izmed predrojstvenih testov, ter se tako že v samem začetku prepričala o zdravju svojega otročička.

 


Prvi plusek, prvi ultrazvok, prvi srčni utrip tvojega malega najemnika… In hitro za tem tudi prve skrbi; bo z dojenčkom vse v redu? Mu bom lahko 9 mesecev nudila najboljše pogoje za rast in razvoj v mojem telesu? Se bo rodil zdrav?

Na srečo je sodobna medicina napredovala do te mere, da si na večino tudi najpomembnejših vprašanj kot je na primer zdravje otroka v trebuščku, lahko odgovorimo z enostavnimi pregledi in predrojstvenimi testi.

NIFTY test je dobro poznan predrojstveni test tako v Sloveniji, kot tudi po svetu. Je neinvazivni test, kar pomeni da ne posega v telo nosečnice in je zaradi tega popolnoma varen, enostaven, hkrati pa tudi zanesljiv in natančen. Prav vsaka nosečnica ga lahko opravi že od 10. tedna nosečnosti dalje ter se tako prepriča o zdravju svojega dojenčka, ki je pravzaprav šele začel rasti in se razvijati. Iz pregiba na roki se opravi enostaven postopek odvzema krvi bodoče mamice, vzorec krvi pa se nato s pomočjo najmodernejšo tehnologijo analizira in se tako ugotovi, ali je v otrokovi DNK prisotna kakšna kromosomska nepravilnost.

NIFTY test je na voljo vsem nosečnicam in čeprav je še posebej priporočljiv za bodoče mamice, ki:

se za NIFTY test odloči vse več bodočih staršev, ki želijo le zagotovilo po tem, da bo z otročičkom vse v redu. To jim omogoča, da preživijo mirno nosečnost in se tako zadovoljni pripravijo na rojstvo novega družinskega člana.

Večina nosečnic se odloči za NIFTY test po opravljenem ultrazvočnem pregledu nuhalne svetline v 12. tednu nosečnosti, vendar je NIFTY na voljo že od 10. tedna nosečnosti naprej. Po odvzemu krvi lahko bodoča mamica rezultate pričakuje v 6-8 dneh, kar je zagotovo prednost testiranja, saj se na rezultate ob drugih opravljenih testih (amniocenteza, biopsija horionskih resic…) čaka veliko dlje.

NIFTY test je opravilo že več kot 3.500.000 nosečnic po vsem svetu in analize so pokazale, da je NIFTY test več kot 99% natančen, zaradi česar se nanj zanašajo tako ginekologi kot tudi zdravniki v več kot 50 državah po svetu. Lažno pozitivni rezultati so se zgodili le v 0,05% opravljenih testov, kar dodatno nakazuje na zanesljivost opravljenega testa.

V Sloveniji je testiranje možno v več kot 60 ginekoloških ambulantah in klinikah, kje si lahko preberete tukaj: https://www.niftytest.si/opravite-nifty-test/opcije-testiranja/

Za več informacij o testu vam je na voljo spletna stran https://www.niftytest.si/ , pokličete pa nas lahko tudi na telefon +386 59 22 66 09.

Naslednji prispevek

Amniocenteza ali NIFTY test?

11 februarja, 2019 0