Monday, July 15, 2024

Veselje in vzhičenje ob pogledu na pozitiven test običajno kar ne ponikneta in nosečnico osrečujeta še ure, morda celo dni.


Novica, ki je zagotovo ena izmed najlepših v življenju, ima nate izjemen vpliv; kar naenkrat v tebi raste novo življenje in občutek, da boš čez nekaj mesecev postala mamica, je neopisljiv. In čeprav je na zunaj tvoj trebušček videti še povsem enako, pa se v njem dogaja nekaj čudežnega. Plod, ki je velik komaj kak centimeter, ima že v tretjem tednu nosečnosti določen spol, barvo oči in las. Tako je, komaj tri tedne po spočetju ima tvoj otročiček že značilnosti, ki ga bodo spremljale vse življenje!

Najbrž si se že naročila na prvi ginekološki pregled, kjer bo ginekolog ocenil, ali gre za enoplodno ali večplodno nosečnost, poslušala bosta bitje srca in določila predviden datum poroda. Že takrat te bo seznanil s pregledi, ki te čakajo v času nosečnosti. V 12. tednu bo na vrsti nuhalna svetlina, kjer s pomočjo ultrazvočne sonde s približno 60–70-odstotno natančnostjo ocenijo, ali je plod zdrav oz. ali obstaja verjetnost, da se bo rodil s katero izmed najpogostejših genetskih bolezni. Če boš želela biti povsem prepričana v točnost rezultatov, najsi bodo dobri ali slabi, pa se boš morala odločiti za enega izmed bolj natančnih testov.

Najbolj varna in enostavna izbira je zagotovo test NIFTY, ki je več kot 99 % natančen. Opravilo ga je že skoraj 4.000.000 nosečk po vsem svetu. NIFTY jih je navdušil, ker zahteva le enostaven odvzem krvi iz pregiba na roki. Celoten postopek tako traja le nekaj minut!

NIFTY je tudi popolnoma brez tveganja za plod ali za nosečnico. Tako se ti ni treba bati krvavitev, slabega počutja ali celo splava, ki so lahko posledica invazivnih metod. Na test NIFTY greš tako popolnoma sproščena in brez vseh skrbi.

Največjo skrb nosečkam običajno predstavlja prav čakanje na rezultate, vendar s testom NIFTY te skrbi ne boš imela – rezultate boš prejela že v roku 6–8 dni. V primerjavi z ostalimi predrojstvenimi testi je to res izjemno hitro. Na rezultate amniocenteze bi na primer morala čakati tudi do več tednov!

In po prejetju rezultatov?

Test NIFTY poda informacijo o zdravju otroka. Če so rezultati dobri, boš lahko mirno preživela preostanek nosečnosti, če pa NIFTY pokaže tveganje, se boš lahko z ginekologom pravočasno posvetovala o naslednjih korakih.

 

Ker bi mamice za svoje otroke naredile vse, je zdravje otroka informacija, ki jo zagotovo želiš izvedeti.

Več o testu NIFTY preberi na spletni strani www.NIFTYtest.si.

Kategorija:   Nosečnost