Tuesday, March 28, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Trenutno lahko samo s postopkom lumbalne punkcije ugotovimo ali gre za bakterijsko ali virusno okužbo. Virusni meningitis je blažje oblike in se pojavlja pogosteje, bakterijski pa je lahko usoden.


Največjo verjetnost preživetja pri bakterijskem meningitisu imajo pacienti s takojšnjo in pravo diagnozo.

Dr. Toyin Ejidokun specialistka za infekcijske bolezni omenjene agencije je dejala, da test temelji na kombinaciji krvnih preiskav in kliničnih simptomov. Na ta način lahko pričakujemo hitrejši odgovor na vprašanje, ali pacient potrebuje antibiotično terapijo ali ne.

»Hitra diagnoza in zgodnja intervencija sta ključni pri zaščiti ljudi, pri katerih sumimo na meningitis, ter tudi ljudeh, ki so bili z njimi v stiku,« pojasnjuje dr. Ejidokun.

Kljub temu, da so potrebne nadaljnje raziskave in testiranja učinkovitosti tega testa, bo ta dokaj enostaven test pripomogel k hitrejšim rešitvam primerov suma bakterijskega meningitisa.

Osnovni simptomi meningitisa so: močan in konstanten glavobol, bruhanje, otrdelost vratu in hrbtenice, zaprtost, vrtoglavica, občutljivost na svetlobo in hrup, ter pospešen srčni utrip.

Komentarji
Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Estrogen vpliva na učenje

13 junija, 2012 0