Friday, April 26, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Testenine z omako iz bučk in svinjine

By 0 1008 Views

Sestavine za 2 osebi:

 


1 svinjski zrezek
1bučka
1manjša čebula
sol, poper, česen, bazilika, origano, sladka paprika, paradižnikova mezga
paradižnikov pire
kisla smetana
testenine po želji
riban sir ali parmezan
 

Priprava:

 

Prepražimo na drobno narezano čebulo do zlatorumene. Dodamo na majhne kocke narezano meso, ga dobro prepražimo in šele nato dodamo sol, saj drugače spusti preveč vode. Nato dodamo na majhne kocke narezane bučke in pražimo dalje. Postopoma dodajamo vodo, ravno toliko, da praženje ni suho. Čez kakih 10 minut dodamo vse naštete začimbe po ščep, premešamo, popražimo in šele nato dodamo približno 2 dl paradižnikove mezge. Zalijemo z vodo in dušimo do mehkega na zmernem ognju.
 

Ko je jed gotova, ji dodamo veliko žlico kisle smetane in še malo pokuhamo.  Če želite več omake, jo zalijete z več vode. Če vam je preredka, jo zgostite z drobtinami. Posujete po omaki in premešate.
 

Na krožnik damo testenine, na sredino omako, na sredino omake nariban sir. Dekoriramo z zelenimi listki (motovilec, bazilika, poprova meta), ter dodamo olivo za lepši izgled. Poleg ponudimo rdečo peso v solati.

Dober tek!