Saturday, July 20, 2024

Če same sodite med tiste klasične modne uporabnice vas obveščamo, da si morate v kratkem priskrbeti kakšen kos oblačila, ki bo vseboval til. Lahko se znajde na vas pod krilom ali pa so iz tila izdelani samo rokavi srajce. Tiste najbolj drzne si lahko omislite tudi top, ki ga lahko kombinirate z džinsom in visokimi petami.


Včasih rezerviran samo za poročno obleko
Prvotno je til označeval mrežasto ali čipkasto blago, izdelano na stroju bobinet (angleški til), danes pa je skupno ime za mrežaste ali čipkaste tkanine ploskovne tvorbe, izdelane na rašlih, kvačkalnikih, snutkovnih avtomatih ali na čipkarskih klekljarnikih. Naše babice so imele zelo rade čipke in vse kar je bilo izdelano iz tila je bilo rezervirano za poroko, pomembne dogodke, nikakor pa si niso predstavljale, da lahko danes urejena poslovna ženska til uvrsti v svoj vsakdan.

Kako je prišel v modni svet?
Modni oblikovalci so vedno cenili til, ker so še tako enostavne in dolgočasne kroje s to posebno tkanino spremenili v elegantne in razkošne. Zelo zanimiva anekdota pravi, da je pokojni modni guru Versace na svoji modni reviji dolgo časa opazoval model v klasični obleki, ki je tekal po zakulisju, in mu tik pred odhodom na modno pisto okoli vratu odel trak iz tila. Šele takrat je bil zadovoljen z glamurjem, ki ga je hotel poudariti z obleko.

Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

Igra s kockami je najboljša za otroka

13 junija, 2012 0