Wednesday, May 29, 2024
9 marca, 2022

To je glavni razlog za nastanek prhljaja

By 0 977 Views

Nastanek prhljaja ja najpogosteje povezan z izsušenim lasiščem. Zakaj imate suho lasišče, je lahko odvisno od več dejavnikov. Dejstvo je tudi, da so nekateri ljudje bolj nagnjeni k nastajanju prhljaja, drugi pa manj. Ne glede na vse pa ima skoraj vsak kdaj težave s prhljajem – ponavadi v največji meri takrat, ko lasišče ni ravno sveže oprano. Kaj lahko storite, da zmanjšate prhljaj na svojem lasišču oziroma ga celo povsem preprečite?


Privoščite si masažo lasišča

Preden si umijete lase, si privoščite masažo lasišča, ki ne bo dobro del samo vašemu lasišču, ampak tudi vašemu počutju. Vzemite naravno kokosovo ali olivno olje in z njim nežno zmasirajte lasišče. Tako boste zmanjšali nastajanje prhljaja in spodbudili krvni pretok.

Izberite kvalitetne izdelke za nego las

Vzrok za nastanek prhljaja so lahko tudi nekateri šamponi in balzami. Previdno z izbiro. Ko pa najdete idealno kombinacijo šampona in balzama, pa ju ohranite v svojem vsakdanu in ju ne menjujte.

Poskrbite, da so vaši lasje čisti

Mastni lasje so gojišče za najrazličnejše mikrobe, hkrati pa lahko povzročajo srbeče lasišče in močno znižujejo vašo samozavest. Pomembno je, da svoje lase ohranjate čiste in da pri tem uporabljate čim bolj kvalitetne izdelke. Poleg šampona ne pozabite uporabiti še balzama ali maske za lase. Primerna higiena zmanjšuje razcepljenost konic, nastajanje prhljaja, in zagotovi lasem dovolj vlage, da izgledajo močni in svetleči.

Z umivanjem las ne pretiravajte

Čeprav je pomembno, da lase umivate dovolj pogosto in temeljito, pa morate paziti, da z umivanjem ne pretiravate. Nobeno pretiravanje namreč ni zdravo. Če lase umivate prepogosto, lahko to povzroči ravno nasproten učinek in prhljaj na vašem lasišču samo še dodatno spodbudi.

Kategorija:   mama, Nasveti
Naslednji prispevek

Kako usklajevati starševstvo in kariero?

25 marca, 2022 0