Thursday, July 18, 2024
26 junija, 2022

To morate početi med nosečnostjo

By 0 1230 Views

Kaj bi morale početi vse nosečnice?


• Jemljite vitaminske dodatke

Uživanje uravnotežene hrane, ki je bogata z vitamini in minerali je najboljši način, da svojemu telesu zagotovite vsa hranila, ki jih potrebuje. Vendar pa med nosečnostjo samo uživanje hrane morda ni dovolj. Vitaminski dodatki za nosečnice so še posebej bogati v hranilih, ki jih žensko telo med nosečnostjo najbolj potrebuje, to so železo, kalcij in folat. Ti nutrienti pomagajo pri pravilnem razvoju ploda.

• Zagotovite si dovolj spanca

Spreminjanje hormonskega ravnovesja, pričakovanje in nestrpnost lahko močno poslabšajo kvaliteto vašega spanca v devetih mescih nosečnosti. Nosečnost terja precej energije, sploh v tretjem trimesečju, zato poskrbite za dobro higieno spanca. Držite se dnevne rutine in hodite spat ob približno isti uri, da si zagotovite 7 do 9 ur spanca na dan.

• Telovadite

Časi, ko so se nosečnice izogibale telesnim aktivnostim, so mimo. Danes vemo, da je vadba zelo koristna tako za mamico kot za plod. Trening namreč pomaga pri težavah s spanjem, mišični bolečini, motnjah razpoloženja in preprečuje preveliko pridobitev telesne teže. Z zdravnikom se pogovorite, kakšna vadba je za nosečnice primerna in jo vključite v vašo dnevno rutino.

• Uživajte morsko hrano

Morska hrana je bogata z vitamini in minerali, kot so omega-3 maščobne kisline, cink in železo, ki so zelo pomembni za nosečnico in plod. Nujno poskrbite, da je hrana primerno toplotno obdelana, surova in delno prekuhana hrana ni priporočljiva.

Kategorija:   Nosečnost