Monday, July 22, 2024
Nekategorizirano
26 septembra, 2022

To se lahko zgodi, če imate premalo samospoštovanja

By 0 496 Views

Ljudje s premalo samospoštovanja imajo pogosto težave v interakciji z drugimi, marsikomu so naporni, saj drugim izsrkajo preveč energije. Premalo samospoštovanja pogosto vodi celo v nekatere resne motnje in težave, ki smo jih našteli spodaj.


Narcis

Njihov moto je »najprej jaz«. Vse se vrti okoli njih, hrepenijo po tem, da bi bili občudovani in imajo izreden občutek lastne pomembnosti. Navadno jim primanjkuje empatije in imajo omejeno količino brezpogojne ljubezni. Če stvari ne potekajo, kot so si zamislili, postanejo hladni in zadržani.

Žrtev

Zanje je značilno, da se smilijo sami sebi in o tem poročajo tudi okolici. Menijo, da se je proti njim zarotil ves svet in to je tudi razlog za njihovo nesrečo. Ko jim ponudite rešitev za njihov problem, navadno odgovorijo z »ja, ampak…«. Sčasoma se zna zgoditi, da jih boste imeli enostavno dovolj in začeli ignorirati. Kot prijatelj jim boste sicer želeli pomagati, a verjemite –  njihovim težavam enostavno ne bostekos.

Kontrolor

Ti ljudje vas želijo obsesivno kontrolirati in diktirati, kakšni morate biti in kako se morate počutiti. Imajo mnenje o popolnoma vsem. Vaša čustva imajo za nepomembna, ko se ne strinjate z njimi. Pogosto začnejo izražati mnenje z »veš, kaj potrebuješ…«in vam to v nadaljevanju povedo. Na koncu se počutite prevladani in ponižani.

Nenehni govorec

Čustvenih vampirjev, ki so nenehni govorci, ne zanimajo vašačustva. Vedno se ukvarjajo le s sabo. Med pogovorom z njimi lahko čakate na besedo, a te ne boste dobili kar tako. Včasih se imajo navado tudi fizično približati sogovorcu in se mu, če ta stopi korak nazaj, približajo še za korak.

Dramatiki

Ti imajo izjemen talent, da iz muhe naredijo slona –iz majhnih pripetljajev razvijejo dramatične dogodke. Ko zbolijo za gripo, skoraj umrejo.; ko jih nekdo malo preseneti, jih skoraj kap…