Thursday, May 23, 2024
28 novembra, 2022

To si je vaš partner mislil o vas, ko sta se skupaj vselila

By 0 861 Views

Skupno življenje je lahko pravi izziv, čeprav sta si sicer še tako zelo naklonjena in se ljubita. Pravijo, da človeka zares spoznamo šele takrat, ko z njim živimo. Zagotovo je to torej sprememba, ki vaju oba zaznamuje. Kaj pričakovati in kaj si bo vaš partner mislil o vas in vaših navadah?


Čistoča ne pomeni vsem enako 

Če imate partnerja, ki pospravlja za sabo, pomije posodo, pere oblačila in nima razmetanih oblačil po celem stanovanju, je to dober začetek. A ko se preselite skupaj, ugotovite, da vas motijo malenkosti, ki so vam izredno pomembne, njemu pa niti malo. Seveda je lahko tudi obratno. Čeprav se vam zdi, da partner za nalašč ne pobriše ogledala ali pospravi čevljev, on tega ne naredi, ker se mu enostavno ne zdi pomembno. Pametno je, da se na začetku usedeta dol in se pogovorita, kaj je en drugemu pomembno in se trudita to upoštevati.  

Najverjetneje ste bolj ogabni, kot si lahko predstavljate  

Tudi če vajina selitev ni ravno v smislu, da sta se prej videla samo enkrat na teden, se morate zavedati, da sedaj enostavno nič več ne boste počeli sami. Težava nastane, če ste navajeni jesti v postelji ali poskušati različna oblačila, preden se odločite za eno. To vse ste prej počeli sami, hitro pa se lahko zgodi, da bo vaš partner začel komentirati vse, kar počnete in hitro se bo zgodilo, da ne boste morali več početi čudnih stvari, saj si sedaj stanovanje delite z osebo, ki, tako kot vi, živi v njem. 

Hrano si morata deliti 

Zavedati se morate, da so vaše prehranjevalne navade najverjetneje drugačne kot partnerjeve. Zato se bo večkrat lahko zgodilo, da bo eden od vaju šel po nakupih in pozabil kupiti nekaj, kar si drugi želi jesti. Težava nastane tudi, ko nekdo nakupi preveč hrane, ki se na koncu pokvari in jo je potrebno vreči proč. Pametno je, da se pred selitvijo pogovorita, v kateri trgovini bosta nakupovala, kaj vse potrebujeta dnevno in kaj tedensko in en drugemu napišeta nakupovalni seznam, preden se odpravita v trgovino. S tem bosta prihranila kar nekaj nepotrebnega prepiranja.  

Kategorija:   Urejanje doma
Naslednji prispevek

V prvi ogrevalni sezoni smo porabili samo 160 evrov!

6 februarja, 2023 0