Thursday, May 23, 2024
3 marca, 2022

To so redkejši “simptomi” nosečnosti, o katerih nihče ne govori

By 0 995 Views

Izostanek menstruacije, jutranja slabost, občutljivost na določeno vrsto hrane, nihanje razpoloženja, to so “tipični” simptomi nosečnosti, ki jih pozna vsaka ženska. Kateri simptomi pa so tisti redkejši, o katerih nihče ne govori?


Želja po gnezdenju

Veliko nosečih žensk občuti željo po gnezdenju, popade jih želja, da čimprej uredijo dom in ga pripravijo na novorojenčka. Seveda je to super, ampak nikar ne pretiravajte.

Težave s koncentracijo

Nekatere ženske v tretjem trimesečju poleg utrujenosti in jutranje slabosti navajajo tudi težave s koncentracijo. Sploh pri delu ali domačih opravilih.

Kožne spremembe

Hormonske spremembe, ki se dogajajo v telesu med nosečnostjo, seveda vplivajo tudi na kožo. Medtem ko se nekatere ženske navdušujejo nad sijajem, gladkostjo in prožnostjo kože, se druge spopadajo z raznimi težavami, med drugim rjavkastimi madeži na obrazu.

Lasje in nohti

Tako kot hormoni vplivajo na kožo, vplivajo tudi na lase in nohte. Veliko nosečnic trdi, da so jim lasje hitreje rasli in veliko manj izpadali v času nosečnosti, nohti pa naj bi bili bolj čvrsti in naj bi se manj lomili.

Večja noga

Dodatna teža in tekočina v telesu v času nosečnosti na marsikoga vplivata tako, da se jim poveča noga, za na primer eno številko. Tako potem ponavadi tudi ostane.

 

Kategorija:   Nosečnost