Monday, June 17, 2024
24 oktobra, 2021

To so živila, ki bi jih morali malčkom predstaviti čim kasneje

By 0 737 Views

Zdrav način prehranjevanja je ključnega pomena. Sploh pri otrocih. Tako kot boste otroka navadili, tako se bo zelo verjetno prehranjeval tudi sam. Če ga boste nenehno izpostavljali nezdravim živilom, bo vzel to kot samoumevno in bo zelo verjetno tudi sam posegal po njih. Po drugi strani pa nobena skrajnost ni dobra, zato tudi strogo odvzemanje in popolna prepoved zelo nezdravih živil nista najboljša odločitev, saj bo otrok kasneje na skrivaj posegal po njih, pa še bolj si jih bo želel, ker so “prepovedana”. Kje je torej meja in katerim živilom bi se morali vaši otroci izogibati?


Slani prigrizki

Čips, smoki, arašidi in razni slani krekerji so zelo nezdrava živila, ki jih malčkom predstavite čim kasneje. Poleg tega, da vsebujejo preveč soli, so takšna živila tudi polna drugih nezdravih sestavin.

Sladkarije

Enako kot za slane prigrizke velja tudi za sladkarije, ampak to najbrž že veste. Preveč sladkorja lahko hudo škodi organizmu, povzroča razne bolezni in debelost. Raje kot da kupite sladkarije v trgovini, doma sami pripravite bolj zdravo različico sladice iz jogurta, skute, sadja, chia semen …

Majoneza

Majoneza je še eno živilo, ki ga otroci obožujejo, vendar morate paziti, da ne pretiravajo z njim. Kar do 80 % majoneze namreč sestavlja olje, ki je ponavadi sončnično. Majoneza ne vsebuje zdravih snovi, za povrh pa je še zelo redilna.

Pašteta

Jo obožujejo tudi vaši otroci? Pašteta je polna nezdravih živalskih belajkovin, ki lahko povzročajo prebavne težave, vnetja v telesu, mozolje, izpuščaje …

Kategorija:   otrok, Prehrana