Wednesday, June 19, 2024
12 aprila, 2022

To so znaki, da ste odrasli z narcisističnimi starši

By 0 1745 Views

Vzgoja otroka je zelo pomembna, tega se zavedamo vsi. Recimo, da se vsak starš trudi po najboljših močeh, nekaterim uspeva bolje, drugim slabše. Problem pa je, ko otroci odrastejo v nezdravih odnosih oziroma toksični družini. Danes bomo govorili o znakih, ki kažejo na to, da ste odrasli pod vzgojo narcisističnih staršev.


Za vse napake vedno krivite sebe

To je tipičen znak, da vas je vzgajal narcisističen starš. Osebe, ki so nagnjene k narcisizmu, namreč krivdo vedno prelagajo na druge in ne znajo sprejeti ter se soočiti z lastnimi napakami. Krivdo na žalost prelagajo tudi na svoje otroke.

Narcisizem tolerirate tudi v drugih odnosih

Zelo močan znak je tudi to, da še vedno ostajate v stiku in ste obkroženi z ljudmi, ki imajo narcisistično motnjo. K temu ste nagnjeni predvsem, če ste po naravi sicer bolj občutljivi in empatični.

Spopadate se s pomanjkanjem samozavesti

Na vseh področjih. V razmerjih, v odnosih z drugimi ljudmi, na kariernem področju, v šoli, v zasebnem življenju.

Radi ugajate drugim

Ker ste celo življenje odraščali pod vplivom narcisizma in z miselnostjo, da ste vedno vi krivi za vse slabo, se trudite, da bi ljudem ugajali in jih zadovoljili. Pomislite. Ste velikokrat vi tisti, ki popustite in se prilagajate ter se na tak način izogibate sporom in nesoglasjem?

 

Kategorija:   Vzgoja
Naslednji prispevek

Vsak starš bi moral v vzgojo vključiti tole

9 avgusta, 2022 0